Gå videre til innhold
Familierafting er superpopulær aktivitet i Trysil. Morsomt for små og store. Foto: Jonas Hasselgren
Familierafting er superpopulær aktivitet i Trysil. Morsomt for små og store. Foto: Jonas Hasselgren

Nyhet -

10 tips til Norgesferien

I år skal mange på Norgesferie, og vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.

1. Stisykling så klart!

Det er ikke alle som har fått øynene opp for stisykling ennå. Men vi lover at alle behersker sykkelstiene i Trysil, bare de kan å sykle. En annen ting vi nesten kan garantere er at barna glemmer både ipad og tv-spill med en gang man finner flyten på sykkelstiene. Se vår ultimate guide til stisykling i Trysil.

De minste barna vil elske stien Lucky Ducky eller pumptracken i GT Bike Park. Større barn vil kanskje finne sine favoritter langt inn i Gullia, et område med nesten 20 km bygget sykkelsti, som er gradert fra lett til avansert.

Kanskje elsykling er noe for deg? Eller dere har lyst å prøve det en dag, se mer om elsykling her.

Stisykling i Gullia

2. Familierafting

Trysilguidene tilbyr flere elveaktiviteter. Familierafting er blitt veldig populært, og her kan barn helt ned i 6-årsalder bli med på et vått eventyr i raftingbåt. Det er også mulig å rafte i villere stryk, eller om du er en skikkelig adrenalinjunkie så kan kanskje juving være noe for deg?

3. Familievennlige toppturer

Vi har plukket ut ti familievennlige og spennende toppturer i Trysil og omegn til dere – vær så god! Dere kan også vinne flotte premier hvis dere registrerer toppturene med appen DNT Sjekkut. Kanskje en motivasjonsfaktor – hvis det er behov for det. Men ikke glem sjokolade (eller noe annet godt), det er obligatorisk til barn på alle Trysils toppturer!

Skagsvola, Trysils svar på Beseggen, er en veldig populær topptur. Det er også Trysilfjellet 1132 i sommer. På toppen ruver Brannvakthytta, som er et populært turmål. Se Brannvakthyttas side på Facebook for mer info og åpningstider.

4. Klatreparken Høyt & Lavt

Klatrepark er blitt en skikkelig feriefavoritt! I Trysil finner du Høyt & Lavt Trysil over sykkelstiene i Gullia. Klatreparken har syv klatreløyper som passer for de som er fra 80 til over 140 cm. Det er flere nyheter i klatreparken i år. Det blir en ny grønn løype som starter med et spennende sykkelelement. En klatrevegg er plassert på klatreparkens tårn. Den har automatisk sikring, slik at hvis man faller så bremser man sakte ned til bakken igjen. Siste nyhet fra klatreparken i år er et ni meter høyt hopp med «fritt fall». Dette blir et «must» å prøve i sommer!

Klatrepark i Trysil

5. Fjellgolf og terrengminigolf

Trysil har en av Norges fineste skogsgolfbane, og ble i år kåret som Norges femte beste bane i en kåring fra leadingcourses.com. Her finner dere flotte treningsfasiliteter med eget innspills- og chiphull, puttinggreen, øvningsbunker og drivingrange med 33 matter, hvor 10 er under tak.

Pause, restauranten som ligger i det nye flerbrukshuset ved golfbanen, kan både golfspillere, syklister, klatrere, ja alle, nyte en deilig lunsj eller bare slappe av med en is og kaffe. En runde i terrengminigolfbanen er et «must», for her har barna like store sjanser for å vinne som de voksne.

Trysilfjellet Golfbane

6. Badeplasser

Ja, Trysil er i Innlandet. Vi er klar over det, men du finner allikevel opptil flere badeplasser i Trysil. Enten du vil bade i Trysilelva, i fjellvann eller i innsjø. Det er tilrettelagt med strand, lekeplass, brygger og grillmuligheter flere plasser. Stranda i Nord-Osen er kanskje den mest populære badeplassen, med sin nesten en kilometer lange sandstrand.

7. Kanopadling ned Trysilelva

Lei kanoog følg den rolige strømmen nedover Trysilelva. Kanskje ser dere noen spennende dyr, eller vil prøve fiskelykken. Målet for turen kan være Tjønna, en liten perle en times padletur fra kanoutleien hos Trysil Hyttegrend, med både grillfasiliteter og badestrand.

Kanopadling

8. Matopplevelser

En viktig del av ferien er god mat! I Trysil finner man et bredt tilbud med spisesteder, enten man vil spise lunsj eller middag. Det er åpne spisesteder både på Turistsenteret hvor heisen går, i Trysil sentrum og i Fageråsen. Du kan sykle fra sted til sted og oppleve Trysil gjennom maten.

Trysil Hotell

9. Fiske for store og små

I Trysil finner du et variert fisketilbud for alle i familien. Trysilelva og Ljøra er to elver som er kjent for sitt gode harrfiske. Vi har flere spennende småelver og sjøer med ørret. Flere vann innbyr også til et attraktivt fiske etter gjedde og abbor. Sjekk ut våre 10 anbefalte, familievennlige fiskevann!

10. For dyreelskere

Hvis dere er glade i dyr er det flere aktiviteter å velge mellom. Rideturer med Trysil Hestesenter er populært og passer alle, enten du har ridd mye eller ingenting. Hvis det ikke er for varmt ute kan man kjøre egne hundevogner, eller man kan besøke hundene hos Mountain King Sledehundkennel. Hos Fjell-Huskies kan du delta på guidede turer med enten husky eller lama. Opplev skogen på en helt ny måte under Elgsafari eller beøk geitene i Bittermarka.

Møt geitene på Brynsetra

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22/e-post: gudrun.lohne@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge