Følg Destinasjon Trysil

10 tips til en opplevelsesrik vinterferie i Trysil

Nyhet   •   jan 22, 2020 06:30 CET

Vinteridyll i Trysil! Foto: Hans Martin Nysæter, Trysil

Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og opplevelsesrik vinterferie i Trysil.

1. Trugetur i vinterland

Trugetur med guide

Med truger kan man oppleve naturen på en helt ny måte. Bli med på en fantastisk to-timers familievennlig trugetur i vinterlige omgivelser i. Turen passer alle aldre, og guiden vil tilpasse lengde, terreng og hastighet etter hvem som er med på denne spesielle villmarksturen. Lån av truger og staver er inkludert i prisen.

2. Skiskole for barna

Skiskole med Trysilguidene

Synes du det er vanskelig å lære barna å stå på ski? På skiskole med Trysilguidene vil barna dine garantert ha det gøy, og læringskurven vil være bratt. Kanskje blir det tid for en voksentur på ski mens barna er på skiskole? Eller så kan du benytte sjanse til å gå på skiskole selv. Man blir aldri en utlært skikjører.

3. Sledehundtur

Hundesledekjøring i Trysil

Hundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag. Det er nå to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med deg familien på sledetur med hund. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

4. Idyll på hesteslede

Kanefart i Trysilskogen

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen som har plass til hele 50 personer. Her blir servert den deiligste elggryten og barna kan grille Trysils beste elgpølser på bålet inne i lavvoen.

5. Bo på tretopphytte

Bo i tretopphytte

Tretopphytte er blitt populært - og ikke uten grunn. Det er en helt spesiell opplevelse å bo på en tretopphytte. Spennende både for store og små. Du får naturen tett innpå deg, og det er stille og idyllisk. I Trysil er det to aktører som leier ut tretopphytter.

6. Topptur til Brannvakthytta

Topptur til Brannvakthytta

Brannvakthytta ligger på toppen av Trysilfjellet, og er åpen i vinterferien. Da er det salg av blant annet vafler og kaffe. Inntektene går til lokale idrettslag. Ta Skihytta Ekspress eller Toppekspressen opp. Derfra er det et lite stykke å gå opp til toppen. Utsikten (på en fin dag, vel og merke) og vaflene der oppe er verdt turen!

7. Garantert først i bakka med tidligski

Tidligski

Ønsker du en eksklusiv og unik start på skidagen din kan vi virkelig anbefale Tidligski. Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nypreparerte bakkene i Høgegga nesten for seg selv i to timer. Økta avsluttes med frokost på Knettsetra. Nytt i vinter er at Tidligski er inkludert i ditt ordinære SkiPass. Du trenger ikke en egen billett for å være med. Tidligski kan du være med på hver onsdag og lørdag fra 8. februar til 18. april.

8. En av Norges lengste kjelkebakke

Kjelkebakke

Prøv en opplevelse utenom det vanlige. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet (cirka 45 minutter å kjøre fra Trysil sentrum). Kjelken hektes på en heis som drar deg opp og når du kommer på toppen er det bare å sette utfor. Bakken er 1600 meter lang. Er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Aldersgrense er 10 år.

9. Innendørs moro med badeland og bowling

Surfers bay

Selv om vinterferien handler mye om uteaktiviteter, så må man kunne kose seg inne også. På Radisson Blu Resort Trysil finner du badeaktiviteter for alle. Det er tre ulike basseng, både for de helt minste, for de som vil svømme litt og for de som vil leke og eller prøve klatreveggen som går opp fra bassenget. Ønsker dere en morsom utfordring kan dere prøve surfebølgen. Mor kan snike seg inn på spa-anlegget som ligger vegg i vegg, dersom det frister mer. Eller utfordre dine familien til en uhøytidlig bowlingkonkurranse i Chill Bowl & Dine! Hallen har åtte bowlingbaner i verdensklasse!

10. Valles ukesprogram

Valles ukesprogram

Snømannen Valle er Skistars barnekonsept, og gjennom vinteren har han et eget ukesprogram for barn. Tirsdag er det SuperTirsdag på Trysil Turistsenter, og tilsvarende Super-Torsdag på Trysil Høyfjellssenter. Dette betyr blant annet Valleshow og Valles afterski. Selvfølgelig kan du også være med på Valles morsomme aktiviteter på andre ukedager også.

Sjekk ut Valles verden for enda flere Valle-sprell. En annen morsom aktivitet er aking. I Eventyr er det laget en akebakke som er inngjerdet, og her kan man kan låne rattkjelker helt gratis.

Se oversikt over hvor du kan bo i Trysil

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com, eller Gro Kveldro Bruksås, PR- og markedsansvarlig i Destinasjon Trysil på telefon 46 82 66 74 eller e-post: gro@trysil.com

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.