Gå videre til innhold
I tillegg til skikjøring på Norges største skisted kan man gjøre mange andre vinteraktiviteter. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil
I tillegg til skikjøring på Norges største skisted kan man gjøre mange andre vinteraktiviteter. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Nyhet -

10 tips til vinterferien i Trysil

Vinterferien er snart her, og Trysil har tatt på seg vinterdrakten. I år er det mange nye aktiviteter for vinterferiegjestene. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil.

1. Sledehundtur

Hundesledekjøring i Trysil

Hundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag. Det er nå to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med deg familien på sledetur med hund. . Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

2. Ta med hele familien på guidet offpiste

Guidet offpiste for hele familien

Opplev offpiste-mulighetene i Trysil på en trygg og morsom måte. Trysilguidene viser dere steder som dere sikkert ikke hadde funnet på egen hånd. Skikjøring utenfor løypene er spennende både for store og små, men pass på, det er fare for at dere alle blir hekta på offpiste!

3. Idyll på hesteslede

Kanefart i Trysilskogen

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen som har plass til hele 50 personer. Her blir servert den deiligste elggryten og barna kan grille Trysils beste elgpølser på bålet inne i lavvoen.

4. Trugetur i vintermørket

Trugetur i vintermørket

Med truger kan man oppleve naturen på en helt ny måte. Bli med på en fantastisk to timers trugetur i vinterlige omgivelser i vintermørket. Turen passer alle aldre, og guiden vil tilpasse lengde, terreng og hastighet etter hvem som er med på denne spesielle villmarksturen. Eneste man trenger på denne turen er hodelykt og varme klær. Det blir servert noe varmt å drikke og litt snacks ved leirbålet. Kanskje ser man nordlyset som danser over Trysilfjellet?

5. Prøv kiting

Kitekurs i Trysil

Kiting er en ny vinteraktivitet i Trysil. Fluid kjører kitekurs i vakkert terreng i Fageråsen hver helg i hele vinter. Dette er to-dagers kurs, hvor man ikke trenger å ha noe kite-erfaring fra før. De lover at man skal kunne kite med ski på beina innen kurset er ferdig. Man kan også bestille private dagskurs. 

6. Tidligski

Tidligski

Det er fine skiforhold i Trysil nå! Ønsker du en eksklusiv og unik start på skidagen din kan vi virkelig anbefale Tidligski. Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nypreparerte bakkene i Høgegga nesten for seg selv i to timer. Økta avsluttes med frokost på Knettsetra.

Husk at Tidligski krever egen billett, som må forhåndsbestilles senest kvelden før. Antall plasser er begrenset, og det er førstemann til mølla som gjelder. Tidligski kan du være med på hver onsdag og lørdag til 20. april.

7. En av Norges lengste kjelkebakke

Kjelkebakke

Prøv en opplevelse utenom det vanlige. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet (cirka 45 minutter å kjøre fra Trysil sentrum). Kjelken hektes på en heis som drar deg opp og når du kommer på toppen er det bare å sette utfor. Bakken er 1600 meter lang. Er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Aldersgrense er 10 år. 

8. Innendørs moro med badeland og bowling

Surfers bay

Selv om vinterferien handler mye om uteaktiviteter, så må man kunne kose seg inne også. På Radisson Blu Resort Trysil finner du badeaktiviteter for alle. Det er tre ulike basseng, både for de helt minste, for de som vil svømme litt og for de som vil leke og eller prøve klatreveggen som går opp fra bassenget. Ønsker dere en morsom utfordring kan dere prøve surfebølgen. Mor kan snike seg inn på spa-anlegget som ligger vegg i vegg, dersom det frister mer. Eller utfordre dine familien til en uhøytidlig bowlingkonkurranse i Chill Bowl & Dine! Hallen har åtte bowlingbaner i verdensklasse!

9. Langrennsløyper for alle nivåer

Langrennsløyper i Trysil

Trysil har nå 90 kilometer med preparerte langrennsspor i og rundt Trysilfjellet. Dersom man skal ta med seg familien på langrennstur er for eksempel Ole G-vegen, like ved langrennsarenaen, en populær løype. Den er ganske rett frem, og passer fint for barn. Ole G-vegen starter like ved Radisson Blu Resort Trysil.

Å legge turen innom ei skogskoie som selger vafler og varmt drikke er vinterferieaktivitet på sitt beste! Svesætra, mellom Fageråsen og Slettås, holder åpent hver dag mellom kl 10 og 15. Skorkoia på Ås er åpent lørdager og søndager kl. 11-16. Hver dag i vinterferieukene (uke 7, 8 og 9) og hele påsken.

10. Valles ukesprogram

Valles ukesprogram

Snømannen Valle er Skistars barnekonsept, og gjennom vinteren har han et eget ukesprogram for barn. Tirsdag er det SuperTirsdag på Trysil Turistsenter, og tilsvarende Super-Torsdag på Trysil Høyfjellssenter. Dette betyr blant annet Valleshow og Valles afterski. Selvfølgelig kan du også være med på Valles morsomme aktiviteter på andre ukedager også.

Sjekk ut Valles verden for enda flere Valle-sprell. En annen morsom aktivitet er aking. I Eventyr er det laget en akebakke som er inngjerdet, og her kan man kan låne rattkjelker helt gratis.

Restplasser i vinterferien

Det er fortsatt mulighet til å bestille overnatting i Trysil. Hva med å teste ut våre helt nye tretopphytter som åpner 15. februar? Se vår oversikt over alle restplasser for vinterferien i Trysil her

Emner

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge