Følg Destinasjon Trysil

Er du prinsessa av Knettsetra?

Nyhet   •   nov 04, 2014 11:59 CET

Juls Sportshop er en tradisjonsrik sportsbutikk midt i ”smørøyet” på Trysil Turistsenter. Butikken holder stengt gjennom sommeren, og har akkurat åpnet dørene igjen for vintersesongen. Blant årets nyheter er norskproduserte luer med en lokal vri.

Freshe farger og fengende budskap. Luene fra Hemsedalsbaserte ”House of Hygge” skiller seg ut i mengden. I år har de også laget en serie svært eksklusive hodeplagg med Trysil-relaterte fraser.

- Da de tok kontakt med oss i fjor med forslag om å produsere en serie luer med lokale uttrykk, kunne vi ikke si nei.

Eier av Juls Sportshop, Jul Magne Øvre (52), tror dette er noe som vil slå an blant fjellfolket. Her står du utvilsomt ut i mengden!

- House of Hygge kombinerer fine farger med kreative budskap. Hver lue produseres kun i 20 eksemplarer og appellerer uansett om du er kongen eller prinsessa av Knettsetra - eller bare er klar for låvefest!

Fokus på alpin

Selv om fargerike luer er et kreativt tilskudd i butikken, handler Juls Sportshop først og fremst om alpin skikjøring. Her finner du for eksempel over 75 modeller med alpinsko og et stort utvalg alpin- og fritidsklær.

- Hos oss vil du finne alpinsko som passer din fot perfekt. Klarer vi ikke å finne en sko i standardutvalget, kan vi tilby Strolz-sko. Den blir spesialtilpasset din fot. Ytterskallet blokkes ut hvor det er nødvendig, vi støper en innleggsåle etter din fot og innerskoen sprøytes slik at den får en passform som er 100%.

Lange tradisjoner

Jul var ansvarlig for skiutleia i Trysilfjellet da han i 1990 bestemte seg for å satse på egen sportsbutikk. Juls Sportshop har hele tiden holdt til i Torggata, men butikken har gradvis fått større areal.

- Mange var svært skeptiske da vi startet opp, og jeg ble nok stemplet som litt gæærn! Få trodde det ville være mulig å få en sportsbutikk til å gå rundt ”oppe i fjellet”. Den første dagen omsatte vi for 90 kroner, og da må jeg nok innrømme at jeg selv også var litt i tvil.

Nå er det ingen grunn til å tvile lengre; Juls Sportshop har definitivt kommet for å bli i Trysil.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.