Følg Destinasjon Trysil

Fra OL til Trysil

Nyhet   •   nov 24, 2014 11:54 CET

Kari Peters deltok på OL i Sotsji som den første langrennsløperen som representerte Luxembourg i et OL. Nå har han lagt oppkjøringen til World Cup til Trysil-Knut Arena. Vi tok en prat med han mellom treningsøktene på langrennsarenaen.

Hvorfor begynte du med langrenn?

- Jeg var aktiv innen triatlon tidligere. Men så fikk jeg en skade som gjorde at jeg ikke kunne løpe på et år. Etter det hadde jeg lyst å finne på noe nytt, og jeg trivdes ikke så godt i Luxembourg. De er ikke så motivert der når det gjelder toppidrett. Så i 2003 dro jeg til Geilo og gikk fire måneder på NTG. Det var min første treningscamp med langrennsløpere. Jeg deltok også på noen renn, men det var ingen god ide. Det gikk ikke så bra.

Når begynte du å konkurrere som langrennsløper?

- Det er ikke så lenge siden. I 2004-2005 deltok jeg i mitt første langrennsrenn.

Hvordan er langrennsmulighetene i Luxembourg?

- De er ikke-eksisterende. Derfor bor jeg nå i Oberstdorf. Jeg bor på internat på det olympiske senter og trener med det sveitsiske langrennslaget. Der kom jeg i kontakt med Trond Nystad, som anbefalte meg å legge treningsopplegget mitt her i Trysil, istedenfor på Beitostølen. Trond sa det var for mye folk på Beitostølen nå, og jeg ville et sted der jeg kunne få gå så mye som mulig på ski.

Se livekamera fra Trysil-Knut Arena her

Du representerte Luxembourg under OL i Sotsji. Hvordan var det?

- Det var faktisk helt fælt. Jeg hadde ikke vært syk en eneste gang det siste 1,5 året før OL, men under åpningsseremonien var jeg veldig syk. I den første konkurransen hadde jeg feber. Så da valgte jeg å ikke gå 15 kilometeren. Det var veldig kjipt, og jeg er fortsatt usikker på om det var riktig gjort av meg.

Men i år da - hva er målet ditt for denne sesongen?

- Jeg har ingen skader og har ikke vært syk på lenge, så jeg håper at resultatene blir bedre enn i fjor. Jeg skal delta i verdenscupen for sprint. Så først ut er Lillehammer.

Hva synes du om Trysil?

- Jeg har ikke sett så mye ennå, men stedet virker større enn jeg hadde trodd. Langrennsarenaen er fin og snøen kjennes veldig bra ut. På lørdag var jeg ute med en lokal mann som viste meg de fantastiske løpemuligheter det er her. Dere skal ikke se bort i fra at jeg legger flere treningsøkter hit.  

 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.