Gå videre til innhold
Høykvalitetstrening i Trysil før VM

Nyhet -

Høykvalitetstrening i Trysil før VM

Alpinlandslaget har denne uken satt de siste detaljene i Trysil før Junior-VM braker løs. Stemningen blant utøverne er god og alt ligger til rette for et bra VM-resultat fra de norske utøverne.

Troen på gull

Denne uken har hele det norske junior-alpinlandslaget hatt høykvalitetstrening i Trysil renn- og treningssenter. I tillegg har både Sverige, Sveits, Russland, Polen og Slovakia kjørt oppkjøringen til VM i Trysil.

- Vi har en veldig god treningssamling denne uken. Vi føler at de siste detaljene er falt på plass og at vi nå er klare for VM i Hafjell. Vi har mange sterke kjørere både på dame- og herresiden. Maria Therese Tviberg er en av de vi har store forhåpninger til. Henrik Kristoffersen er alltid sterk, men i tillegg skal vi ikke glemme Henrik Røa og Peder Dahlum Eide som også er ranket blant topp 15, sier utviklingsansvarlig i Norges Skiforbund seksjon alpint, Stefan Johnsen Havnelid.

Skeier ut med bowling og cola

De norske utøverne har brukt den siste uka på å få til gode turer og samle overskudd. Det har vært lite rom for moro og utskeielser.

- Det nærmeste vi kommer utskeielser er surfebølgen på hotellet. Det var stor suksess, selv om noen var bedre enn andre. I kveld skal vi avslutte siste samling før VM med bowling og kanskje vi skeier ut med en cola, smiler Havnelid.

Tilrettelagte treningsfasiliteter

Trysil Renn- og treningssenter har vært godt besøkt de siste sesongene, og det merkes at treningssenteret er godt innkjørt.

- Vi har hatt besøk av de fleste alpine landslagene de siste årene, både på herre- og damesiden. Vi får mange tilbakemeldinger på at Høgegga er bra. Kvaliteten på bakkene er veldig god, t-kroken tar alpinistene raskt opp igjen og anlegget ligger i le for vind. Det er fortsatt full aktivitet her, og med all den snøen vi har fått så kommer det til å fortsatt være aktivitet her til langt ut i april. Og så ser vi frem mot en ny sesong med Europa Cup både for herrer og damer en gang i desember, forteller Anders «Calle» Carlsson, en av de to trenerne i Trysil renn- og treningssenter.

- Dette er en av favorittplassene våre. Vi blir alltid tatt godt i mot når vi kommer til Trysil. Det er viktig for oss at det er kort vei fra Oslo og at alt er tilrettelagt når vi kommer, både med plass til utstyret vårt og kort vei til treningsfasiliteter. Vi trener godt og trygt i Trysil. Selv om det er mye turister her, så er det aldri noen konfrontasjoner mellom oss som trener og turistene. De skjønner nok at de ikke burde kjøre i løypene våre når vi kommer susende, sier Havnelid.

Følgende løpere er tatt ut i den norske troppen til junior-VM i Hafjell: 

Kvinner

Tuva Norbye, Heming IL

Maria Therese Tviberg, Geilo IL

Mina Fürst Holtmann, Bærums Skiklub

Nora Grieg Christensen, Bærums Skiklub

Tonje Healey Trulsrud, Lommedalens IL

Kristine Fausa Aasberg, Bærums Skiklubb

Kristin Lysdahl, Bærums Skiklub

Julie Flo Mohagen, IRS

Reserve: Thea Lousie Stjernesund, Hakadal IL

Menn

Marcus Monsen, Aron Skiklubb

Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb

Henrik Røa, Heming IL

Peder Dahlum Eide, Lommedalens IL

Max Røisland, Berums Skiklub

Tomas Markegård, Hemsedal IL

Kjetil Hvammen, Heming IL

Alexander Sannes Thorsen, Njård

Reserve: Morten Ungersness Bakke, Stabekk IF

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge