Følg Destinasjon Trysil

Kjør kollektivt fra Sverige til Trysil

Nyhet   •   des 11, 2014 08:54 CET

Nå kan svenske skigjester enkelt komme seg til de to største skistedene i Norge og Sverige, Trysil og Sälen, med tog og buss.

I vinter blir det et nytt kollektivtilbud med buss fra Sälen til Trysil. SJ og Tågab vil for første gang i vintersesongen 2014/2015 kjøre tog og korresponderende buss, slik at skigjester fra Sverige enkelt kan komme seg til Sälenfjällen og Trysil, som er de største skiområdene i Sverige og Norge.

Grenseoverskridende samarbeid

Transporttilbudet bygger på fjorårets suksess med tog og buss til Sälenfjällen og det grenseoverskridende samarbeidsprosjektet SITE (Sälen, Idre, Trysil og Engerdal) som Trysil har deltatt i de siste årene.

- Vi ønsker å gjøre det enklere for gjester å komme seg til Trysil og dette transporttilbudet er et resultat av SITE-samarbeidet som vi er deltakende i, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Flere kollektive transportmuligheter skaper forutsetningene for at vi fortsatt kan utvikle Trysil og Norges største skisted, sier Lohne. - Det er viktig at vi begynner å etablere mulighetene for å reise kollektivt mellom destinasjonene i SITE, slik at vi gjør det enklere for våre gjester å flytte seg rundt. Og dette gir jo også tryslingene et nytt kollektivtilbud, sier Lohne.

Bussruten starter 11. desember og vil gå til Trysil 11 torsdager i vinter. 7. februar starter også en lørdagsrute som vil gå 8 lørdager utover i sesongen.

”Byttelåner” skiturister

Skigjester i Sälen som kjøper 6-8 dagers skipass i Skistars anlegg har inkludert 1 dag gratis skikjøring i Trysil og motsatt. - Dette busstilbudet gjør det enklere for flere av de besøkende å prøve Trysil som skisted. Lørdager kan man for eksempel reise fra Sälen kl 08:10 og returnere etter en dag i skibakken i Trysil kl 17:30, forteller Lohne. – Det kan gi ringvirkninger både for restaurantene og handel, og forhåpentligvis trives de så godt at de kommer tilbake og bor her på neste skiferie, smiler Lohne. Gjester i Trysil vil kunne reise til Sälen kl 10:30 med retur fra Sälen til Trysil kl 15:30.

Petter Essén, affärschef SJ, og Lars Yngström, VD i Tågab er enige om at samarbeidet og å skape bedre tilgjengelighet til både Sälenfjällen og Trysil med en kombinasjon av tog og buss er viktig for å utvikle reisemønstrene.

– Det er ekstra morsomt at vi også kan gjøre dette sammen med både Norges og Sveriges største skidestinasjoner som har mange og et voksende antall besøkere året rundt, sier Petter Essén.

Den kombinerte tog- og bussbilletten bestilles på www.sj.se.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.