Gå videre til innhold
El-sykling har blitt veldig populært - også i Trysil. Foto: Ola Matsson
El-sykling har blitt veldig populært - også i Trysil. Foto: Ola Matsson

Nyhet -

Tips til høsten på fjellet

Høsten er perfekt for morsomme og aktive opplevelser på fjellet. Sjekk ut ti gode grunner til å ta turen til Trysil i løpet av høsten.

1. Stisykling for alle


Hvis du tror at stisykling ikke passer for deg så har du kanskje ikke vært i Trysil og syklet? Trysil har utviklet et helt unikt stisykkelprodukt. Lekne og morsomme stier venter på deg og resten av familien i Gullia - her er det stier og vanskelighetsgrader for alle. Har dere lyst på en pause er det bord, benker og grill både i sykkelparken GT Bike Park utenfor Gullia. Her finner dere også hopplinjer og en asfaltert pumptrack - kanskje pausen ikke blir så lang? Neste sykkelnyheter fra Trysil er en av Norges første parallell slalåm løype for sykling (åpner til høstferien uke 40) og en rød seksjon i den heisbaserte stien Magic Moose (åpner i løpet av kort tid). 

2. Bo i toppen av et tre - nye tretopphytter


Tretopphytter har blitt veldig populære, og i Trysil er det to steder man kan velge mellom. Å overnatte i en liten, men koselig hytte høyt oppe i trærne gjør at man kommer tettere på naturen. Det er en opplevelse i seg selv å overnatte i tretopphytte. Sikre deg en natt i toppen av et tre i høst, enten det er med kjæresten, venner eller med familien. Se hvor du kan bo i tretopphytte i Trysil her.

3. Elsykling på sti


I byene er elsykkel blitt veldig populære. Men de funker på fjellet og i skogen også. En fulldempet stisykkel med elmotor gjør turen litt lettere, og for mange også litt morsommere. Og det skal ikke stå på treningseffekten, ny forskningsrapport sier at elsyklister får like mye trening som vanlige syklister. Så da er det bare å dra innom sykkelutleien, leie seg en elsykkel og begi deg ut i terrenget. Trenger du guide som viser deg de beste stiene å utforske tar Trysilguidene jobben.  

Les hvordan det gikk da vi testet elsykling over tregrensen

4. Topptur i høstfarger

For mange er høsten den beste tiden for toppturer. I Trysil har man tilrettelagt for familier ved å sette sammen ti anbefalte toppturer, Topp 10 Trysil. På hver topp kan man sjekke inn med appen DNT Sjekkut. Den mest populære toppturen i Trysil heter Skagsvola, og blir betegnet som Trysils svar på Beseggen.

5. Vannvittig moro med familierafting


Familierafting er en fantastisk naturopplevelse, og aktiviteten passer for både store og små eventyrere. På høsten kan det være lurt å bruke ullundertøy under våtdrakten. Har man det er det ingen hindring med med høstluft i raftingbåt. Trysilguidene tar familier gjennom rolige stryk. Et stykke ned i elva er det muligheter for de tøffeste å hoppe fra en bro. Ved turens ende kommer man til en koselig grillplass hvor man bytter til tørre klær og griller pølser. En perfekt avslutning på en vannvittig moro og våt opplevelse.

6. Høst og hest


En ridetur på høsten er en opplevelse så tett på naturen som det går an. Det hviler en egen spenning og stemning i skogen på høsten, samtidig som det er en egen fred og ro, og en følelse av å være alene i villmarka. Møte med elg eller andre dyr og fugler er vanlige opplevelser på rideturer med Trysil Hestesenter.

7. Fortsatt grønn golfbane


På Trysilfjellet Golfbane finner man en fantastisk fin 18-hulls golfbane! Banen passer for alle. Fra de yngste som hviner av fryd på den populære terreng minigolfbanen. Nybegynneren som slår sine første slag på drivingrangen. De mer erfarne som nyter en runde i klar høstluft på 18-hullsbanen, som er ranket som en av de bedre fjellbanene i Norge. Her er det plass til alle. Og lunsjen inntas gjerne på den helt nyåpnet spisestedet Pause.

8. Klatreparken Høyt & Lavt


Den populære klatreparken Høyt & Lavt Trysil, er absolutt verdt et besøk i høst. All klatring, bortsett fra banen for de aller minste, starter fra et 12 meter høyt tårn. Det er 6 klatrebaner i ulike vanskelighetsgrader, og til sammen 73 klatreelementer. Parken er åpen lørdag og søndag fra 24. august til 29. september, alle dager i uke 40, og lørdag-søndag uke 41. 

9. Hundevogn

På Mountain King Sledehundkennel er det aktivitet året rundt. Nå på høsten er hundevogn en morsom aktivitet for familien. Turene kjøres på forespørsel, og koster 650,- for voksen og 325,- for barn.   

10. Matopplevelser


God mat er en viktig del av ferien, og i Trysil vil du ikke ha noen problemer med å finne både kvalitet, service og lokale retter. I høstferien finner du nesten 20 bike in, bike out spisesteder i sentrum, i fjellet, på Turistsenteret og i Fageråsen – både med utendørs- og inneservering.  

I tillegg til disse ti opplevelsene er det flere events i Trysil i høst som er verdt å sjekke ut; Trysilrypa, Norges største turmarsj for damer, Skjæraasendagene, Bike Out og en magisk utekino. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com.

Emner

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge