Følg Destinasjon Trysil

29. oktober åpner langrennssporene i ​Trysil!

Pressemelding   •   mar 21, 2016 07:00 CET

Trysil er et sted å regne med for tidlig skiforhold. I fjor sommer lagret skibygda 15.000 kubikk snø for første gang til bruk i langrennsløyper. I år lagres 35.000 kubikk, og 29. oktober åpner 6 km langrennsspor for klassisk og skøyting. Alt ligger dermed tilrette for at idrettslag og ivrige treningsutøvere kan legge sin treningssamling til Trysil i høst.

Siden 2012 har Trysil jobbet målrettet med å gjøre idrettsopplevelser innenfor alpint, langrenn, skiskyting og stisykling til et av de prioriterte satsingsområdene i destinasjonenes reiselivsstrategi. Helårige treningsfastiliteter, profesjonelle arenaer og gode snøforhold er viktige elementer i dette arbeidet. I Trysil renn- og treningssenter for alpint står moderne snøkanoner og venter på at kuldegradene skal komme. Og for å forlenge sesongen og få flere gjester i oktober og november har Trysilfjell Utmarkslag og samarbeidende parter investert i snølagring for å åpne langrennsporene tidlig og til en fast dato.  

6 km løyper

Tidligsnøperioden starter 29. oktober og går til 15. desember. I fjor var tidligsnø-konseptet en realitet og i november hadde Trysil 16 500 kommersielle gjestdøgn, en økning på 95% i forhold til 2014. Hovedmålgruppen for tidligsnø-konseptet er landslag, treningsgrupper, idrettslag og treningsentusiaster. I tillegg til 6 km med meget godt preparerte løyper for klassisk og skøyting, vektlegges også fasilitetene rundt. Smøreboder, dusj, garderober, en serviceperson på plass i helgene, og flomlys til klokken 22. Grupper får tildelt treningstid når de bestiller. 

– Tidlig start av langrennssesongen gav gode bookingtall i en normalt stille periode av året, og dette skal videreutvikles, sier daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag Torbjørn Amdal . - Vi vet med sikkerhet i dag at åpningsdato er 29. oktober. Snømengden vi lagret i fjor gav oss 6 km med løyper, men vi ønsker å ha mer å gå på, så i år er det 35.000 kubikkmeter som skal dekkes med celluloseflis og lagres. Da har vi nok snø til 6 km løyper i 6 meters bredde og med 50 cm tykkelse, samt at vi har et lager hvis vi skulle trenge det. 

Korte avstander

I 2015 ble det booket 10.947 treningsdager i perioden, med uke 48 som toppuke med 2.815 treningsdager. 

– Vi fikk synliggjort tilbudet vårt på en god måte i fjor, forteller Torbjørn Amdal. Beitostølen og Sjusjøen er de store navnene når det kommer til tidlige løyper og treningsforhold. Men der er det og til dels veldig fullt. Det er behov for flere som tilbyr tidlig langrennsforhold. Trysil skal fortsette jobbingen for å bli enda mer attraktive. Også må vi fremheve det som gjør oss unike. Det er blant annet at vi har alle fasiliteter i kort avstand til hverandre. Fra overnattingsstedene er det gangavstand til løypene på Trysil-Knut Arena. Og vi vet at dette er et viktig poeng for grupper og lag. De ønsker å trene - ikke bruke tid på logistikk. 

Fakta om snølagringen

- 35.000 kubikk med snø formes som en halvkule med en så liten overflate som mulig.
- Snødeponiet dekkes med 2000 kubikk med kutterflis.
- Flisen vil ta av mye av vannet i det ytterste sjiktet, slik at mesteparten av vannet vil renne av.
- Det forventes et snøsvinn på nærmere 30 prosent gjennom sommeren.
- Det går med 18.000 kubikk til løypene.

For mer informasjon:

Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjellet Utmarkslag. Telefon 95 98 84 02.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.