Gå videre til innhold
Bike in for Trysil Bike Arena

Pressemelding -

Bike in for Trysil Bike Arena

I helga er det avslutning på en fantastisk skisesong i Trysil. Nå gjør våren inntog, og Trysil gjør seg klar for en ny sesong med mange sykkelnyheter. - Norges største skidestinasjon skal bli Skandinavias største stisykkeldestinasjon, sier en entusiastisk leder i Destinasjon Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.

Årets store sykkelnyhet

Skisesongens siste helg 24. - 26. april avsluttes med skirennet Ski out – Bike in, en morsom markering av skiftet fra ski- til sykkelsesongen i Trysil.

Stisykkelprosjektet ”Trysil Bike Arena” ruller videre og i sommer vil Trysil lansere spennende nyheter.

- I fjor satte vi for alvor i gang med stisykkelprosjektet vårt. Vi skal utvikle et stisykkelprodukt som skal bli en attraktiv reiseanledning for familier sommer og høst. I år lanserer vi nye 10 kilometer tilrettelagt og morsom sti, bare for sykling. Vi har stor tro på at dette blir en kjempehit for sykkelglade familier. Disse stiene skal være klare til Utflukt starter 18. juni, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Heis åpen to ganger i uka

Som en del av stisykkelsatsingen i Trysil, og som et prøveprosjekt fra Skistars side, var stolheisen Fjellekspressen åpen hver lørdag forrige sommer og høst. Heisene hadde for anledningen blitt utstyrt med sykkelfester, slik at det skulle være enkelt å frakte syklene til fjells.

- Heistilbudet om sommeren var et populært tilbud i fjor. Dette gjorde at stisyklister fikk lettere tilgang til stisykkelmulighetene i Trysilfjellet. Men vi så også at sommeråpen heis ble brukt mye av vandreglade familier, og det visste seg at veldig mange tok heisen opp og gikk den populære Fjellrunden. Det er veldig fint å se at et slikt tilbud kan være til glede for mange forskjellige grupper. I år vil heisen gå både lørdag og søndag fra 20. juni til høstferien, sier Sanaker Lohne.

Wow-faktor

Trysil er allerede i gang med å planlegge neste fase av stisykkelprosjektet, som etter planen skal realiseres i 2016. Eksisterende stisykkelnettverk vil bli bedre tilrettelagt, og man vil heve sykkelopplevelsen ved å legge inn morsomme og spennende sykkelelementer.

- Akkurat nå leter vi etter signaturelementer som skal gi en ekstra dimensjon til sykkelopplevelsen i Trysil. Vi leter etter wow-faktorer og elementer som gjør at du bare må gå av sykkelen for å ta bilde. Dette kan være hamsterhjul for sykling eller hengebruer oppe i trærne som skal sykles på, forteller en ivrig prosjektleder for stisykkelsatsningen, Anders Wassgren.

Andre planer i prosjektet er for eksempel en nybygd flytsti i fjellet, gradert blå/rødt, som skal linke Fjellekspressen til Knettsetra, hvor du kan stoppe for lunsj, og videre ned til Turistsenteret på en leken og lettsyklet måte. I tillegg planlegges det nå ytterligere 20 km med nybygd sti i Trysil. 

Spennende sykkelarrangementer

Trysil skal arrangere flere sykkeleventer i sommmer. Først ut er Utflukt – Norges største stisykkelfestival som går fra 18. til 21. juni. Deretter er det klar for Trysilrittet fra 3. til 5. juli, som i år har flere nyheter. 11. til 13. september kommer to av Europas mest erfarne endurosyklister til Trysil og skal være med på stisykkelcamp i regi av MTB Chicas.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22 eller e-post gudrun@trysil.no.

Emner

Kategorier


Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet har fått navnet Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa. Utviklingen av stisykkeltilbudet vil bli fyrtårnet og reiseanledningen Trysil har manglet om sommeren og høsten. Totalt skisserer masterplanen en kostnadsramme på 25 millioner kroner som kan gjennomføres over 3 års tid. Satsningen vil kunne gi 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge