Følg Destinasjon Trysil

Lars Monsen inntar Trysil med Femundsløpet

Pressemelding   •   jan 30, 2019 12:45 CET

De tøffeste hundekjørerne skal kjøre 636 km under Femundløpet. Når de ankommer Trysil har de kjørt 224 km. Foto: Femundløpet

Første gang var i 1994. Nå legger Femundløpet nok en gang et sjekkpunkt til Trysil. Det blir en stor folkefest i Trysil sentrum når noen av verdens beste sledehundkjørere, som veteranene Robert Sørlie og Lars Monsen, skal ha sitt sjekkpunkt i Trysil lørdag 2. februar.

Arenaen i Trysil er lagt til Trysilelva, så det er ventet spektakulære bilder når Femundløpet inntar skibygda på lørdag.

- Vi er svært glade for at Femundløpet ville legge et sjekkpunkt til Trysil under årets løp. Det er hele 25 år siden sist de hadde sjekkpunkt her, sier Roar Vingelsgaard i Trysil skimuseum

Tar trolig sin sekstimers pause i Trysil

Det er ventet at de første hundespannene i klassen F650 kommer til Trysil rundt klokken 09.00 lørdag morgen. Dette er klassen til Lars Monsen, som er med i Femundløpet for 12. gang.

- Femundløpet er et tøft og krevende løp for hundene og oss som kjørere. Det blir spennende å kjøre den nye traseen med Trysil som nytt sjekkpunkt, sier Lars Monsen som har klare ambisjoner under årets Femundløp.

Og her tar de trolig sin seks timers hvile. I tillegg kommer juniorklassen i mål i Trysil fra cirka klokken 18.00.

- Det kommer til å bli en folkefest i Trysil sentrum på lørdag fra tidlig morgen til sent på kvelden. Det blir selvfølgelig muligheter for alle til å prøve hundekjøringen i løpet av lørdagen. I tillegg blir det kanefart, basar, markedsplass, matopplevelser og så får vi besøk av Trysil-legenden Trysil-Knut, forteller Vingelsgaard.

Vinterlige Trysil

På Norges største skidestinasjon har snøen lavet ned de siste dagene, så rammene rundt Femundløpet sjekkpunkt Trysil ser ut til å bli veldig bra.

- Vi forventer at flere tusen tar turen til Trysil sentrum denne vinterdagen for å ta godt i mot hundekjørerne. Arrangementet blir særlig eksotisk for de mange utenlandske skituristene som er i Trysil nå, sier turistsjef i Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. – Nå gleder vi oss til å ta i mot disse tøffe hundekjørerne, og sørge for at de får et kort, men minnerikt opphold i Trysil.

Følg Facebook-siden for live oppdateringer på når hundekjørerne er forventet inn og ut av sjekkpunkt Trysil: Femundløpet Sjekkpunkt Trysil

For mer informasjon ta kontakt med

Roar Vingelsgaard, Trysil skimuseum, på telefon 918 93 377 eller Liv Maren Mæhre Vold, pressekontakt Femundløpet, på telefon 482 14 617 eller e-post: press@femundlopet.no

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53 200 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.