Gå videre til innhold
Nå er langrennsporene åpne i Trysil!

Pressemelding -

Nå er langrennsporene åpne i Trysil!

Torsdag 29. oktober åpnet 6 km langrennsspor for skøyting og klassisk i Trysil og skisesongen er i gang. Det er stor pågang for å trene i Trysil og mange treningsgrupper har meldt sin ankomst til Trysil på grunn av bra treningsforhold.

- Det er stor interesse for å komme til Trysil på treningssamling. 7000 treningsdager er bestilt allerede, men vi har gode forhold og plass til flere, sier en fornøyd Torbjørn Amdal, leder i Trysilfjell Utmarkslag. - Nå håper vi på kuldegrader og at løypene holder seg godt fremover. Vi ønsker oss selvfølgelig snø og kuldegrader slik at vi kan produsere mer snø.

Et tilbud for alle

Det er snølagt 6 km med ca 5 meter bredde og 30 cm tykkelse. Sporene går forbi skiskytterarenaen og er flomlyst frem til kl 22. 

- Dette tilbudet er både for treningsgrupper og for privatpersoner, forteller Amdal. - Grupper må forhåndsbestille treningstid på dagtid, mens privatpersoner kan komme på drop in og får trene dersom det er plass. Etter kl 17 er det åpent for alle å trene uten forhåndsbestilling.

Ny treningsavgift

Nytt i år er at alle som går på tidligsnøen frem til 15. desember må løse inn en treningsavgift på kr 50 per person per dag. For grupper dekker avgiften to økter per dag. Avgiften inkluderer løyper med høy kvalitet, adgang til smørebu og start/målhus (toaletter og garderobe). En serviceperson er på plass og organiserer treninga og følger opp gruppenes behov under treningen.

- Dette gjør vi for å regulere og kvalitetssikre treningen for våre gjester. 

Mange proff-team, store norske, svenske og danske idrettslag, Juniorlandslaget i langrenn og Hedmark Skiskytterkrets er av de som har meldt sin ankomst til Trysil på grunn av bra treningsforhold. 

- Vi gleder oss over å være i gang med vintersesongen og ser frem til å ønske både landslag, idrettslag og de treningsivrige velkommen til Trysil. Vi vet det er mange som lengter etter snøen og det er bra at aktørene i Trysil bidrar til at flere får bra treningsforhold tidlig, sier turistsjef Gudrun Sanaker Lohne i Destinasjon Trysil.

Fakta om Trysil-Knut Arena

6 km med løyper er sporlagt fra 29. oktober, 2,5 km på Trysil-Knut Arena og 3,5 km på Ole-G vegen. Løypene har høy kvalitet og følges opp nøye.

Trening på Trysil-Knut Arena og Knertrunden på Ole G-vegen forhåndsbestilles for grupper kl 08-17 på telefon +47 99 28 01 05 eller e-post til trening@trysil.com. Drop in for enkeltpersoner hvis det er plass. Kl 17-22 er det åpent for alle å trene uten forhåndsbestilling.

Alle må løse inn en treningsavgift på tidligsnø på kr 50 per person per dag frem til 15. desember. For grupper dekker avgiften to økter per dag. Avgiften inkluderer løyper med høy kvalitet, adgang til smørebu og start/målhus (toaletter og garderobe). Fredag, lørdag og søndag er en serviceperson fra Trysilguidene på plass og organiserer treningen og bistår grupper. 
Treningsavgift kan kjøpes hos Trysilguidene, Sentrum Sport, Radisson Blu Trysil, Skistar og på Trysil-Knut Arena når det er bemannet. Sesongkort selges hos Trysilguidene og Sentrum Sport. 

Skiskytterarenaen har 20 manuelle skiver til utleie. Leie av skiskytterarenaen koster NOK 50 per person per dag. Treningsavgift kommer i tillegg.

Følg med på iskisporet.no for oppdatert føreinformasjon. 


Kontaktpersoner for mer informasjon:

Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag,
tlf 959 88 402

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef/daglig leder i Destinasjon Trysil
tlf 48 15 18 22

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 66 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge