Gå videre til innhold
Pumptrack-konkurranse er veldig populært under Familiedagen i Gullia. Foto: Are Tallaksrud
Pumptrack-konkurranse er veldig populært under Familiedagen i Gullia. Foto: Are Tallaksrud

Pressemelding -

Nyheter for Trysil Bike Festival

21. juni til 1. juli er det igjen duket for to uker fullstappet med sykkelarrangement i Trysil. Trysil Bike Festival har i år flere nye og spennende arrangement på programmet.

Sykkelsatsingen i Trysil er unik i Skandinavia, og får stor oppmerksomhet fra hele sykkel- og reiselivsbransjen. Det har gjort at mange ønsker å legge sykkelarrangement i Trysil. Trysil Bike Festival er en paraply for alle sykkelarrangement som skjer i Trysil fra 21. juni til 1. juli. I år er det forventet hele 8000 gjester til Trysil under Trysil Bike Festival. 

- I tillegg til vanlige gjester tiltrekker Trysil Bike Festival seg store deler av den norske sykkelbransjen, med leverandører og destinasjoner. Under festivalen i fjor ble det syklet over 17 000 runder på våre stier, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. 

Norges største terrengsykkelfestival

Festivalen ruller i gang med seminar om sykkelturisme arrangert av Innovasjon Norge. Så starter Utflukt - Norges største terrengsykkelfestival, som arrangeres av Terrengsykkel for sjette gang i Trysil. 

- Utflukt er  et stort og viktig arrangement for oss, som drar 1000 stisyklister fra hele Norge til Trysil for en kickoff på sykkelsesongen vår, sier Sanaker Lohne.  

Festivalnyheter

Trysilrittet erstattes i år av en ny og innovativ konkurranse som heter Stijakta, hvor man bruker en app som en del av konkurransen. I tillegg kommer Tour of Norway for kids til Trysil og kjører et morsomt sykkelritt for barn der alle får premie.

- Stijakta er et dansk konsept som vi har videreutviklet og tilpasset våre gjester, som hovedsakelig er familier. Konkurransen går ut på at du får ulike oppgaver du skal løse gjennom appen Singeltracker. Samtidig får du oppleve noen av de beste stiene i Trysil, og kanskje noen vil oppdage skjulte stiperler. Man kan velge mellom familiepakke eller en pakke for den mer drevne stisyklisten, og inkludert ligger blant annet lunsj, heispass og goodiebag, i tillegg til fine premier, forteller Sanaker Lohne. – Vi gleder oss også til å ta i mot Tour of Norway for kids 29. juni. Det er Norges desidert største sykkelritt for barn, hvor alle som starter vinner og alle får premie. Det blir garantert god stemning og mye glade folk i Trysil sentrum denne dagen. 

Barn og unge i fokus

Trysil ønsker å ha fokus på rekruttering og gjøre stisykling morsomt for alle. Under Trysil Bike Festival blir det flere muligheter for barn og unge å oppdage gleden med sykling. 

- Terrengsykkel legger også i år sin Ungdomscamp for unge terrengsyklister til Trysil. De som var med på denne campen i fjor hadde en fantastisk uke med morsom terrengsykling, kyndig veiledning fra profesjonelle instruktører, sosiale aktiviteter og fantastiske fasiliteter på Radisson Blu Resort Trysil. Campen booker bra, så hvis du har en ungdom mellom 10 og 17 år som liker terrengsykling bør du være rask med å melde han eller hun på, sier Sanaker Lohne.

Festivalen avsluttes med den populære familiedagen i Gullia 1. juli, hvor det blir pumptrack-konkurranse, Lucky Ducky-ritt, show med trialmesteren Eirik Ulltang, musikk, grilling, premiedryss og mye mer. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com. 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge