Gå videre til innhold
Pål Trøan Aune gikk inn til en knusende seier under årets Coop Trysil Rulleskisprint.
Pål Trøan Aune gikk inn til en knusende seier under årets Coop Trysil Rulleskisprint.

Pressemelding -

Pål Trøan Aune vant årets rulleskisprint i Trysil

Det var Pål Trøan Aune som vant en overlegen seier i årets Coop Trysil Rulleskisprint. Både Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo, som er tidligere vinnere av den årlige rulleskisprinten i Trysil måtte melde avbud.

Pål Trøan Aune gikk i ensom majestet inn til seier, med Magnus Stensaas på andreplass og Even Northug på tredjeplass.

- Hvis det fortsetter slik så lover det godt for vinteren. Jeg er stor, lang og tung, så det svarer bra på asfalt, sa Pål Trøan Aune etter målgang. – Men jeg har bevist at jeg også kan gå fort på ski i verdenscupen, så da må jeg ha det som mål.

- Det var veldig bra å gå i Trysil i dag. Det er alltid gøy når det møter opp så mye folk. Dette er et veldig fint arrangement, så hit kommer jeg gjerne tilbake, sa Trøan Aune.

Folkefest

Rekordmange publikummere hadde møtt opp i Trysil sentrum mandags kveld da årets Coop Trysil Rulleskisprint gikk av stabelen. Det til tross for at storfavorittene Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo, som kjempet om seieren i fjor, måtte melde avbud på grunn av sykdom og trøblete visdomstenner.

- Det var godt over 4000 personer som hadde møtt opp i dag. Jeg blir helt imponert og rørt at så mange folk møter opp og lager god stemning i Trysils gater. Det motiverer meg til å fortsette å jobbe med dette arrangementet, sier arrangør Svein Skarpmo. - Det er syvende året jeg kjører denne rulleskisprinten. Det er kolossalt mye jobb, men det et veldig morsomt å jobbe med. 

I dagens A-finale gikk:

Hans Christer Holund, Even Northug, Simen Hegstad Krüger, Lucas Chanavat, Emil Johansson, Pål Trøan Aune og Magnus Stensaas.

Resultater Coop Trysil Rulleskisprint 13.08.2018

1. plass:Pål Trøan Aune

2. plass: Magnus Stensaas

3. plass: Even Northug

4. plass: Hans Christer Holund

5. plass: Simen Hegstad Krüger

For mer informasjon, ta kontakt med:

Svein Skarpmo, rennleder Coop Trysil Rulleskisprint, telefon 928 83045 eller e-post: svein@hallotrysil.no.

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge