Følg Destinasjon Trysil

Påmeldingsklart til Trysil Skimaraton

Pressemelding   •   des 03, 2015 07:00 CET

Trysil Skimaraton er Trysils største skirenn og arrangeres for 17. gang lørdag 20. februar 2016. I fjor stod 700 deltakere på startstreken. I år er det satt et tak på 1000 deltakere. Arrangøren Østby IL jobber for ny deltakerrekord!

Sikter mot deltakerrekord!

Trysil Skimaraton har seeding både til Birken og Vasaloppet. Det populære seedingsrennet har hatt opp mot 800 deltakere på det meste. I år går arrangøren for ny rekord. Påmeldingsansvarlig Per Ola Haugen er optimistisk i forhold til å nå nye høyder.

- Skirennet har et godt rykte på seg og tilbakemeldingene etter fjorårets renn er meget gode. Vi jobber nå med noen gode utbedringer som skal gi rennet enda bedre flyt, og får vi en god snøvinter også i år, så tror vi i Østby IL på deltakerrekord, sier Per Ola Haugen.

Fra fellesstart til puljestart

Trysil Skimaraton har blitt et svært populært renn. Det har skapt noen utfordringer i løypa. For å skape bedre flyt og unngå køgåing ble det i fjor innført puljestart.

- Puljestart ble meget godt mottatt av deltakere og gav som ønsket bedre flyt. Dette har kommet for å bli, lover Haugen. Vi jobber hvert år med utbedringer av løypetraséen, og i år er det bygget ny bru over Østra Grøna. Den vil muliggjøre kjøring av hele traséen med løypemaskin på et langt tidligere tidspunkt på vinteren. I tillegg ser vi på plassering av matstasjonene. Kanskje små ting, men i den store helheten er dette viktige utbedringer for gjennomføringen av rennet.

Gode tider og premier

De raskeste i løype går ikke tomhendte hjem fra Trysil Skimaraton! Første dame og mann til matstasjonen ved Ryskdalen vinner en pengepremie på 1500 kr. I tillegg til pengepremien på 4000 kr til beste dame- og herreløper i mål. Det utbetales også 2500 kr ekstra til vinneren ved løyperekord. Vinneren kan dermed få med seg hele 8000 kr hjem!

- Vi prøver å utvikle skirennet med nye elementer hvert år. Spurtprisen var ny i 2015. Vi har et håp om at den kan være triggeren til å utfordre løyperekorden. Av erfaring stiller mange sterke navn til start, så vi satser på en spennende og hard kamp om den beste tiden, sier Per Ola Haugen.

Løyperekorden for herrer er fra 2011 med tiden er 1:56:34 og innehas av Stian Remseth Andresen. Løyperekorden for damer har Ulrica Persson og er fra 2013 med tiden 2:17:31.

Alle som melder seg på Trysil Skimaraton innen nyttår er med i trekningen av ett par Swix Triac 2.0 skistaver.

For mer informasjon, ta kontakt med

Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63 eller e-post kontaktoss@trysilskimaraton.org

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 66 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.