Gå videre til innhold
PRESSEINVITASJON - fagseminar og TV-debatt om ulv, bjørn og elg

Pressemelding -

PRESSEINVITASJON - fagseminar og TV-debatt om ulv, bjørn og elg

27. august inviterer vi pressen til Norsk Elgfestival og til fagseminar og tv-debatt. Ingenting er mer naturlig i Trysil enn å samles rundt temaet elg. Et område som har fått mye oppmerksomhet de siste årene er hvordan de store rovdyrene påvirker elgstammen. Festivalen ønsker å sette fokus på viktige spørsmål for ulike næringer tilknyttet verdikjeden rundt elg og inviterer til fagdag og TV-debatt.

Fagseminar ”Ulv og bjørn”

Fagdagen åpnes av Trysils ordfører, Ole Martin Norderhaug, og problemstillingene rundt store rovdyr vil være en del av hans innledning. Så følger Håkan Sand fra Sveriges Lantbruksuniversitet som vil orientere om hva vi vet om bjørn og ulv og deres påvirkning på elgstammen.

Utover dagen entrer ulike foredragsholdere scenen på Radisson Blu Resort Trysil. Siste post før tv-debatten starter er småbarnsmor Eline Bråtens skildringer av hvordan det er å bo i skogen og leve med ulven tett på.

Tv-debatt

Fagseminaret danner grunnlaget for tv-debatten. Sentrale politikere deltar sammen med ordfører Ole Martin Norderhaug. Med utgangspunkt i at debatten foregår på Norsk Elgfestival vil problemstillingene rundt bjørn og ulv knyttet til elgforvaltning, elgjakt, jaktkultur og elg som næring få fokus innledningsvis i debatten.

Komplett program for fagdagen

Spørsmål om seminaret og debatten kan rettes til festivalsjef Frank Robert Lund, frank@trysilutmarkstjenester.no

Påmelding: Ta kontakt med Destinasjon Trysil for påmelding til fagdagen.

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge