Følg Destinasjon Trysil

PRESSEINVITASJON - fagseminar og TV-debatt om ulv, bjørn og elg

Pressemelding   •   aug 20, 2015 16:20 CEST

27. august inviterer vi pressen til Norsk Elgfestival og til fagseminar og tv-debatt. Ingenting er mer naturlig i Trysil enn å samles rundt temaet elg. Et område som har fått mye oppmerksomhet de siste årene er hvordan de store rovdyrene påvirker elgstammen. Festivalen ønsker å sette fokus på viktige spørsmål for ulike næringer tilknyttet verdikjeden rundt elg og inviterer til fagdag og TV-debatt.

Fagseminar ”Ulv og bjørn”

Fagdagen åpnes av Trysils ordfører, Ole Martin Norderhaug, og problemstillingene rundt store rovdyr vil være en del av hans innledning. Så følger Håkan Sand fra Sveriges Lantbruksuniversitet som vil orientere om hva vi vet om bjørn og ulv og deres påvirkning på elgstammen.

Utover dagen entrer ulike foredragsholdere scenen på Radisson Blu Resort Trysil. Siste post før tv-debatten starter er småbarnsmor Eline Bråtens skildringer av hvordan det er å bo i skogen og leve med ulven tett på.

Tv-debatt

Fagseminaret danner grunnlaget for tv-debatten. Sentrale politikere deltar sammen med ordfører Ole Martin Norderhaug. Med utgangspunkt i at debatten foregår på Norsk Elgfestival vil problemstillingene rundt bjørn og ulv knyttet til elgforvaltning, elgjakt, jaktkultur og elg som næring få fokus innledningsvis i debatten.

Komplett program for fagdagen

Spørsmål om seminaret og debatten kan rettes til festivalsjef Frank Robert Lund, frank@trysilutmarkstjenester.no

Påmelding: Ta kontakt med Destinasjon Trysil for påmelding til fagdagen.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.