Gå videre til innhold
Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, er tildelt Trysil-Knut prisen 2021. Foto: Finn Oluf Nyquist
Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, er tildelt Trysil-Knut prisen 2021. Foto: Finn Oluf Nyquist

Pressemelding -

Prestisjefylt Trysil-pris går til Espen Rostrup Nakstad og lokal kommuneoverlege, Hanna Rydløv

Trysil-Knut prisen for 2021 er tildelt assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, og kommuneoverlege i Trysil, Hanna Rydløv. Begge skal delta under tildelingen av prisen 21. september i Trysil sentrum.

I sin begrunnelse for tildelingen framhever komitéen hvor viktig god informasjon er i forbindelse med kriser og beredskap.

- Da Covid-19 brøt ut ble Espen Rostrup Nakstad tidlig et kjent ansikt i media. Hans rolige og nøkterne måte å framstå på, skape tillit og trygghet i en vanskelig tid ble hans kjennetegn. Han la fram fakta på en forståelig og ærlig måte. Uten å skremme befolkningen ble alvoret i situasjonen framholdt med tyngde og troverdighet. Nakstad har dermed representert den statlige delen av pandemihåndteringen på en forbilledlig måte, sier Ole Martin Norderhaug, komitemedlem for Trysil-Knut prisen.

Espen Rostrup Nakstad
synes det er veldig hyggelig å få tildelt prisen.

- Listen over tidligere prisvinnere er imponerende, og det blir hyggelig å ta turen til Trysil om noen uker, sier Nakstad.

Rydløv er tredje kvinne som får prisen

Som kommuneoverlege i Trysil har Hanna Rydløv et stort ansvar for smittevernberedskap og håndtering av lokale tiltak.


- Hun har hele tiden gjort dette med ro og tyngde og skapt tillit til at de beslutninger som ble tatt var riktige. Selv da hun måtte stenge ned Norges største skisted i mars 2020, med til dels dramatiske følger for enkeltpersoner og bedrifter, skjedde det uten kritikk av de beslutninger som ble tatt. Takket være hennes stødige ledelse, og helsesektorens oppfølging, har Trysil så langt kommet fra pandemien på en tilfredsstillende måte, forteller Norderhaug.

Assisterende helsedirektør synes det er veldig fortjent at kommuneoverlegen i Trysil får denne annerkjennelsen.

- Det er veldig hyggelig, og veldig fortjent. Kommuneoverleger som Hanna ha jobbet mye og vært helt uvurderlige i pandemihåndteringen i Norge. De har mye av æren for at helsetilbudet i Norge har vært godt både for koronapasientene og alle andre som trenger helsetjenester, forteller Nakstad.

Utdeling 21. september

Trysil-Knut prisen deles ut tirsdag 21. september i Trysil sentrum. Tidligere statsråder og fylkesmenn Sigbjørn Johnsen og Sylvia Brustad står for tildelingen. Komitéen består for øvrig av tidligere ordfører i Trysil, Ole Martin Norderhaug, Destinasjonssjef i Skistar Trysil, Helge Bonden og sponsorgeneral, Svein Skarpmo.

På grunn av Covid-19 ble det ikke delt ut noen pris forrige år. Årets pris er den 13. i rekken av verdige vinnere med dronning Sonja i spissen. Hanna Rydløv er den 3. kvinnen som får prisen.

Tidligere prisvinnere

2019: Oddvar Brå
2018: Marit Bjørgen
2017: Dronning Sonja
2016: Erling Neby
2015: Nils Arne Eggen
2014: Jørn Lyseggen
2013: Even Kvien
2012: Olav Thon
2011: Petter Northug
2010: Aksel Lund Svindal
2009: Dagfinn Enerly
2008: Gunnar Sønsteby

For mer informasjon, ta kontakt med:
Ole Martin Norderhaug, komitemedlem for Trysil-Knut prisen, telefon 95 23 62 34.

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 72 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge