Gå videre til innhold
I 2018 stod det drøyt 500 menn og kvinner på startstreken under Trysil Skimaraton. Foto: Jonas Sjögren
I 2018 stod det drøyt 500 menn og kvinner på startstreken under Trysil Skimaraton. Foto: Jonas Sjögren

Pressemelding -

Rekordføre i sikte for Trysil Skimaraton

Det går mot jubileumsår for det populære og tradisjonsrike Trysil Skimaraton, når det arrangeres for 20. gang i år. Og det ser ut som at skirennet skal få skikkelig drømmeføre på renndagen 16. februar.

- Det har kommet veldig mye snø de siste ukene som har gitt oss et knallbra underlag. Hvis værmeldingen slår til får vi ingen nedbør frem mot rennet, minusgrader på natten og opp mot null grader på dagen. Det blir helt perfekt for Trysil Skimaratons deltakere på lørdag. Det ser ut til å bli sol - og faste og fine trikkeskinner renndagen, forteller Per Ola Haugen som er påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Stabilt deltakerantall

Påmeldingene til årets Trysil Skimaraton er god, og det er forventet at opp mot 600 deltakere deltar på årets renn.

- Vi har hatt ganske stabile deltakerantall på rennet de siste årene. Vi merker ikke nedgangen i antall deltakere som vi ser at andre turrenn sliter med. Jeg tror grunnen til det er at Trysil har stabile snøforhold, og vi er kjent for å ha høy kvalitet på løypene våre, sier Haugen. – I tillegg har vi også innført halvmaraton, noe som gjør at enda flere kan være med på Trysil Skimaraton. Det har blitt et veldig populært tilskudd til arrangementet.

Fine premier

Trysil Skimaraton kan ikke bare skilte med fantastiske skiforhold. Det er også muligheter for å ta med seg en bra pengepremie til de beste løperne.

- Vi har en løyperekord både i dame-og herreklassen fra 2017. Jeg tror disse står i fare for å bli slått i år. Det var Marie Renèe Sørum Gangsø som satte løyperekord på tiden 2:12:15, hele fem minutter foran den gamle rekorden. Og i herreklassen satte Karstein Johaug Jr., lillebror til Therese Johaug, ny rekord med tiden 1:47:12, nesten 10 minutter foran løyperekord i herreklassen, forteller Haugen. - Vinnerne kan få med seg hele 8000 kroner, dersom blant annet løyperekorden slås. 

Kinesere får renntrening

I Trysil er det 30 kinesiske langrennsutøvere som bor og trener i Trysil. De har vært her siden 1. august, først på barmarkstrening og så på ski. De færreste av dem hadde gått på ski da de kom til Norge, og målet er å bli så gode at det kan tas ut til det kinesiske langslaget i langrenn foran OL i 2022.

- Vi har meldt på 26 av de kinesiske utøverne på Trysil Skimaraton til helga. Det er viktig at de får renntrening. De skal gå både kort og lange løp. Trysil Skimaraton er perfekt for disse for å øve seg på et langt løp. Her får de erfaring med å gå i felt med mange, løypa er bra med gode stigninger og så er Trysil Skimaraton et veldig bra arrangement. Så dette blir veldig gøy for dem, sier Anita Moen, hovedtrener for de kinesiske utøverne.

For mer informasjon, ta kontakt med

Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63 eller e-post kontaktoss@trysilskimaraton.org. 

Related links

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53 200 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge