Gå videre til innhold
Sparker i gang sesongen i Trysil

Pressemelding -

Sparker i gang sesongen i Trysil

Du finner naturlig nok ingen bysykler i Trysil. Men bygdesparker, det har de! På fem plasser i Trysil sentrum er det satt opp ”sparkeringer”, parkeringer for sparker som fritt kan benyttes av alle. Nå sparkes vintersesongen i gang i Trysil.

Spark – what`s that?

Bygdesparken ble lansert som et prøveprosjekt i Trysil i fjor, med stor suksess. I år er sparkeparken doblet. 60 knallorange sparker er fredag ettermiddag klare for å bli sparket på plass til fem ulike ”sparkeringen” i Trysil.

- Bygdesparken har blitt en ordentlig hit blant både tryslinger og turister. Særlig er de utenlandske turistene nysgjerrig på disse sparkene. Mange av gjestene våre har aldri hørt om eller sett en spark, og det er blitt observert mange kreative måter å bruke sparkene på. Derfor har vi i år laget en engelsk bruksanvisning på alle sparker, smiler Heidi Brenden, koordinator for Sentrumsforeningen.

Bygdeguiding på spark

I Trysil er spark fortsatt et mye brukt fremkomstmiddel. En noenlunde stabil vinter, med få saltede veier gjør at man kan ta seg fint frem på spark mange steder i vinterbygda.

- I år drar vi sparkekonseptet enda litt lenger. Vi kommer til å tilby guidede turer i Trysil på bygdesparkene. Vi er sikker på at dette kommer til å slå godt an blant vintergjestene våre. Da får de innføring i den særnordiske sparketradisjonen krydret med litt kunnskap om Trysil på toppen.

Tren med spark

Sparken kan brukes til så mangt. Sparkstøtting som trening er kanskje ikke en av de hotteste treningsformene akkurat nå. Men det er, i følge langrennsdronningen Anita Moen som er bosatt i Trysil, en veldig effektiv og ikke minst morsom måte å trene på.

- Hvis du sparker fra med harde sparketak slik at du blir andpusten, kan sparking være en veldig fin måte å trene både kondisjon og styrke i lår og rumpe. Jeg anbefaler at du bruker sko med pigger eller brodder for å få godt tak og for å unngå skader, sier Anita Moen, tidligere langrennsstjerne fra Trysil.

Bygdesparken har nok kommet for å bli i Trysil. Den har blitt et hyggelig og velkjent innslag i bygdebildet og en turistattraksjon blant turistene. 

Emner

Tags

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 900 000 skidager, 66 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Pressekontakt

Gro Kveldro Bruksås

Gro Kveldro Bruksås

Pressekontakt PR-ansvarlig +47 46 82 66 74
Gudrun Sanaker Lohne

Gudrun Sanaker Lohne

Pressekontakt Turistsjef, daglig leder Destinasjon Trysil +47 48 15 18 22

Relatert materiale