Gå videre til innhold
Sparker i gang sesongen i Trysil

Pressemelding -

Sparker i gang sesongen i Trysil

Du finner naturlig nok ingen bysykler i Trysil. Men bygdesparker, det har de! På fem plasser i Trysil sentrum er det satt opp ”sparkeringer”, parkeringer for sparker som fritt kan benyttes av alle. Nå sparkes vintersesongen i gang i Trysil.

Spark – what`s that?

Bygdesparken ble lansert som et prøveprosjekt i Trysil i fjor, med stor suksess. I år er sparkeparken doblet. 60 knallorange sparker er fredag ettermiddag klare for å bli sparket på plass til fem ulike ”sparkeringen” i Trysil.

- Bygdesparken har blitt en ordentlig hit blant både tryslinger og turister. Særlig er de utenlandske turistene nysgjerrig på disse sparkene. Mange av gjestene våre har aldri hørt om eller sett en spark, og det er blitt observert mange kreative måter å bruke sparkene på. Derfor har vi i år laget en engelsk bruksanvisning på alle sparker, smiler Heidi Brenden, koordinator for Sentrumsforeningen.

Bygdeguiding på spark

I Trysil er spark fortsatt et mye brukt fremkomstmiddel. En noenlunde stabil vinter, med få saltede veier gjør at man kan ta seg fint frem på spark mange steder i vinterbygda.

- I år drar vi sparkekonseptet enda litt lenger. Vi kommer til å tilby guidede turer i Trysil på bygdesparkene. Vi er sikker på at dette kommer til å slå godt an blant vintergjestene våre. Da får de innføring i den særnordiske sparketradisjonen krydret med litt kunnskap om Trysil på toppen.

Tren med spark

Sparken kan brukes til så mangt. Sparkstøtting som trening er kanskje ikke en av de hotteste treningsformene akkurat nå. Men det er, i følge langrennsdronningen Anita Moen som er bosatt i Trysil, en veldig effektiv og ikke minst morsom måte å trene på.

- Hvis du sparker fra med harde sparketak slik at du blir andpusten, kan sparking være en veldig fin måte å trene både kondisjon og styrke i lår og rumpe. Jeg anbefaler at du bruker sko med pigger eller brodder for å få godt tak og for å unngå skader, sier Anita Moen, tidligere langrennsstjerne fra Trysil.

Bygdesparken har nok kommet for å bli i Trysil. Den har blitt et hyggelig og velkjent innslag i bygdebildet og en turistattraksjon blant turistene. 

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 900 000 skidager, 66 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge