Gå videre til innhold
Serveringsstedet Knettsetra er en av aktørene i Trysil som har ansatte flere personer på grunn av stisykkelutviklingen.
Serveringsstedet Knettsetra er en av aktørene i Trysil som har ansatte flere personer på grunn av stisykkelutviklingen.

Pressemelding -

Stisykkelsatsning har gitt over 70 nye arbeidsplasser

Destinasjon Trysil har nylig gjennomført en kartlegging som viser at over 70 personer har fått jobb som direkte følge av destinasjonens stisykkelsatsning. Trysil er dermed på god vei til å bli en bærekraftig helårsdestinasjon.

Det er bare tre år siden skibygda Trysil tok sats og startet investeringene i sin nye sommersatsning, stisykling. Målsetningen for destinasjonen er å utvikle en helårsdestinasjon som gir flere helårs arbeidsplasser. En kartlegging gjennomført av Destinasjon Trysil blant 157 reiselivsrelaterte bedrifter viser at over 70 personer har fått jobb i Trysil som følge av stisykkelsatsningen.

- Dette antallet overrasket oss. Effekten av stisykkelsatsningen vår har kommet raskere enn hva vi turte å håpe på, sier en fornøyd Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Bærekraftig reiselivsutvikling

Trysil har lenge jobbet for en bærekraftig reiselivsutvikling. De fikk merket for Bærekraftig Reiseliv allerede i 2009, som et av de første reisemålene i Norge. Bedre utnyttelse av Trysils store infrastruktur er bærekraftig og nå gir det også resultater i form av flere arbeidsplasser.

- Det er en veldig god start på å etablere flere helårs arbeidsplasser og skape en mer bærekraftig reiselivsutvikling i Trysil. Kan flere som jobber her om vinteren også få arbeid om sommeren og høsten, skaper det grunnlaget for at de får helårsjobb, og dermed kan etablere seg i Trysil og stifte familie, sier en fornøyd Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

NHO Reiseliv, som lenge har hatt bærekraftig turisme på agendaen, er imponert over hva Trysil har fått til.

- Trysil har tatt et kjempesteg fra vinterleverandør til helårsdestinasjon. En helårsbransje betyr at man i løpet av et år klarer tilby helårslønn, selv om man må leve med hovedsesonger og lavsesonger. Dette krever fleksibelt arbeidstidsregelverk gjennom året, og at uker og måneder kan variere en god del, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Gir grobunn for nyetableringer og investeringer

I fjor sommer hadde Trysil en økning på 44 prosent i antall kommersielle gjestedøgn. Mer turister i Trysil om sommeren og høsten gir mange positive ringvirkninger.

- Vi er veldig fornøyd med at sykkelsatsningen gjør at nye virksomheter etableres i Trysil. I tillegg er det andre aktører som har turt å satse og investere i nye opplevelser, forteller Sanaker Lohne.

Bare halvveis i utviklingen

Til nå er det investert 12 millioner kroner i stisykkelprosjektet i Trysil. Men utviklingen av Trysil som stisykkeldestinasjon er langt fra ferdig.

- De neste årene blir veldig viktig for den videre utviklingen. Vi har en fordel av å være først ute i Norge med å gjøre en helhetlig stisykkelsatsning. Men vi har fortsatt en vei å gå for å nå målsettingene om 100 000 nye kommersielle gjestedøgn som følge av stisykkelsatsningen og dermed enda flere arbeidsplasser i Trysil kommune, sier Sanaker Lohne.

Faktaopplysninger:

  • Kartlegging blant 157 reiselivsrelaterte bedrifter i Trysil. Resultatet viser ikke totalen da vi ikke har fått svar fra alle og ikke alle bedrifter i Trysil er kartlagt.
  • De 70 stillingene fordeler seg på områder innen restaurant, aktivitetsbedrifter, handel, service og i Destinasjon Trysil SA.
  • Det er ikke snakk om 70 helårs arbeidsplasser, men at minst 70 personer har fått en stilling om sommeren og høsten på grunn av stisykkelsatsningen i Trysil.
  • Trysil har investert 12 millioner kroner i stisykkelprosjektet Trysil Bike Arena. Masterplanen for prosjektet er på totalt 25 millioner kroner. Nå jobbes det videre med å finne finansieringer for dette frem mot 2020.
  • Til nå har Trysil kommune, Hedmark fylkeskommunen og flere aktører i Trysil investert i prosjektet, sammen med Destinasjon Trysil som også driver prosjektet.  

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com.  

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 25 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 20 km tilrettelagte sykkelløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge