Gå videre til innhold
Storinnrykk av ryper til Trysil

Pressemelding -

Storinnrykk av ryper til Trysil

September er rype-måneden i Trysil. Først ut er Trysilrypa. 3.-6. september arrangeres Norges største fjellmarsj- og løp for damer for 16. gang. 1,5 uke før startsskuddet går har vi nådd 4000 påmeldte. Det er 400 flere enn på samme tid i fjor.

Fjellet lokker

– Vi har klokketro på at vi skal passere fjorårets deltakertall når vi kommer til neste lørdag. I fjor hadde vi strålende sol på selve løpsdagen, og det kom mange påmeldinger rett før. Nå er det fremdeles 1,5 uke igjen, vi har hatt perfekt turvær i en lengre periode, så vi tror på ny deltakerrekord i år, sier sjefsrype Gedde Enberget.

For mange er det blitt en tradisjon å legge turen til Trysil denne helga i september. Til side med hjemmesysler og andre hverdagsoppgaver. Kun tur og en koselige jentehelg som gjelder. For det er nettopp hele pakka Trysilrypa scorer på.

– Det er mange andre arrangement for damer som har gode deltakertall, forteller Gedde Enberget. Men det som mange liker med Trysilrypa er at det er en hel helg på fjellet med jenteaktiviteter i fokus. Hva som er høydepunkt er nok forskjellig fra jente til jente. Men selve turen i flotte Fageråsen er et høydepunkt. Jentene kan velge mellom 3 distanser. 6 km løp og marsj, 10 km turmarsj og 13 km løp, turmarsj eller speedwalk. De fleste melder seg på 6 og 13 km turmarsj, men vi ser også en jevn økning på 10 km og løpsklassene.

Rypenes aften med Jon Almaas

Før og etter lørdagens tur i fjellet er det mye å ta seg til. Gode tilbud, Spa og velvære for de som ønsker det, god mat og Rypenes aften er noe av det som står på programmet. Rypenes aften arrangeres i et stort oppvarmet telt. Her står en god 2-retters middag på menyen, topp underholdning, musikk og dans. Trysilrypa kan vise til mange gode navn på artistblokka. I år er det Nytt på Nytts Jon Almaas som kommer til Trysil for å målbinde 750 ryper. Av de 750 billettene til Rypenes aften er det i dag kun 100 plasser igjen.

– Trysilrypa er moro! I takt med at vi nå får flere påmeldinger så blir nok også Rypenes aften fullbooket, fastslår Gedde Enberget. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gedde Enberget, telefon 41 44 85 60. 

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22 eller e-post gudrun@trysil.no.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Fakta om Trysilrypa

Trysilrypa arrangeres fra 3.-6. september 2015. Trysilrypa er Norges største fjellmarsj- og løp for damer og arrangeres i år for 16. gang. Tirsdag 25. august hadde vi registrert 4000 påmeldte. Dette er 400 flere enn på samme tid i fjor. I fjor ble det endelige deltakertallet 4174.

Trysilrypa er en helg som arrangeres av og for damer. Det er Fageråsen, Trysilfjellets nordside, som er arena for Trysilrypa. Men også overnattingssteder på sørsiden av fjellet tas i bruk.

Selve turdagen er lørdag 5. september. Deltakerne kan velge mellom 3 distanser: 6 km løp eller marsj, 10 km turmarsj,13 km løp, turmarsj eller speedwalk. 

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Pressekontakt

Gro Kveldro Bruksås

Gro Kveldro Bruksås

Pressekontakt PR-ansvarlig Destinasjon Trysil +47 46 82 66 74
Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge