Gå videre til innhold
Langrennssesongen starter 28. oktober i Trysil. Her fra åpningsdagen i fjor (foto: Hans Martin Nysæter)
Langrennssesongen starter 28. oktober i Trysil. Her fra åpningsdagen i fjor (foto: Hans Martin Nysæter)

Pressemelding -

Tidligsnø-suksess i Trysil

28. oktober åpner Trysil langrennssesongen med seks kilometer langrennsspor på snø fra i fjor. Satsningen på tidligsnø gir nå rekordhøye belegg på overnattingssteder og økning i antall treningsdager.

I Trysil er det ikke nok å bare være tidlig ute med langrennsspor. De har også vært opptatte av å levere kvalitet på sin tidlige start på langrennssesongen. Det ser ut til å være nøkkelen til suksess nå når de går i gang med sin tredje sesong med tidligsnø. 

Tirsdag kom den første naturlige snøen i Trysil, samtidig som snøen fra i fjor preppes på langrennsarenaen (foto: Ola Matsson/Trysil). 

- Vi har jobbet målrettet med å utvikle et produkt for de som vil starte treningen sin på snø så tidlig som mulig, i tillegg til at vi har hatt fokus på kvalitet. Vi ser at flere og flere får øynene opp for Trysil som treningssted. I år er det en økning på 35 prosent i antall forhåndsbookede treningsdager på langrennsarenaen vår i tidligsnøperiode som går fra 28. oktober til 15. desember. Det er veldig hyggelig, og en viktig bekreftelse på at vi er på riktig vei, sier Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag.

Unikt langrennsprodukt

Når Trysil starter langrennssesongen 28. oktober kan de tilby hele seks kilometer med langrennsspor både for klassisk og skøyting, som er 6,5 meter brede og på et godt underlag.

Det østeriske skiskytterlandslaget trener på tidligsnø i Trysil (foto: Hans Martin Nysæter/Trysil).

- Vi har veldig mange store grupper som år etter år legger treningssamlingene sine i Trysil. I tillegg kommer blant annet det norske og østeriske skiskytterlandslaget tilbake til Trysil i år. Tilbakemeldingen fra dem er at vi er unike både på antall kilometer med langrennsspor og på variasjon i terrenget. Det gjør også at vi har kapasitet til å ta i mot mange, uten at det blir kø i skisporene, forteller Amdal. - Det er vel heller ingen andre destinasjoner som slår oss på overnattingstilbudet. Vi har over 12 000 kommersielle senger å tilby, mange i kort avstand til arenaen.

Fyller senger

Utvalget av hytter, leiligheter og hoteller er stort. Et av overnattingsstedene som har merket veksten i antall idrettsgjester til Trysil er Radisson Blu Resort Trysil, som ligger kun et steinkast unna langrennsarenaen.

Resort-hotellet som ligger midt i smørøyet for idrettsgjester (foto: Ola Matsson/Trysil). 

- Med satsning på tidligsnø har vi klart å fylle senger i en periode hvor det historisk sett har vært veldig stille hos oss. I uke 44 til 50 har vi en økning på 20 prosent i antall idrettsgjester sammenlignet med samme periode i fjor. Det er primært helgene som har best belegg, så for idrettsbedrifter- og klubber finnes det gode muligheter for å bo på hotellet i midtukene i perioden, sier Pontus Åkesson, General Manager for Radisson Blu Resort Trysil.

Trysil hele året

Trysil har de siste årene jobbet målrettet med å gjøre destinasjonen om til en helårsdestinasjon. De har akkurat avsluttet en rekordsommer- og høst hvor satsning på stisykling har vært en suksessfaktor. Tidligsnø er nok et prosjekt som skal fylle senger i en periode hvor Trysil har lite gjester.

- Det er veldig gøy at vi nå er i ferd med å få økt trafikk i skuldersesongen gjennom satsning på treningsgrupper for alpint, langrenn og skiskyting. Vi har gjennom 50 år bygget opp Norges største alpindestinasjon. Dette har gitt oss mange erfaringer, og har lært oss at vi må jobbe sammen for å lykkes. Med et godt samarbeid, en langsiktig plan og med fokus på kvalitet er vi nå i ferd med å skape en mer helårsdestinasjon. Vi fyller Trysil med sykkelgjester på sommeren og høsten, langrenns- og skiskyttergjester fra slutten av oktober til midten av desember og alpingjestene kommer for fullt så fort bakkene åpner, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil. 

For mer informasjon:

Ta kontakt med Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjellet Utmarkslag, telefon 95 98 84 02/t.amdal@trysil.com, Pontus Åkesson, General Manager for Radisson Blu Resort Trysil, telefon 99 28 00 09/pontus.akesson@radissonblu.com eller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun.lohne@trysil.com.

Related links

Emner

Tags

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Pressekontakt

Gudrun Sanaker Lohne

Gudrun Sanaker Lohne

Pressekontakt Turistsjef, daglig leder Destinasjon Trysil +47 48 15 18 22
Gro Kveldro Bruksås

Gro Kveldro Bruksås

Pressekontakt PR-ansvarlig +47 46 82 66 74

Relatert materiale

Relaterte nyheter