Gå videre til innhold
Norges største skisted fyller 50 år!
Norges største skisted fyller 50 år!

Pressemelding -

Trysil fyller 50 år

2. juledag er det 50 år siden Trysil første skiheis ble åpnet. Det var starten på et turisteventyr, et eventyr som skulle ta Trysil fra å være ei bortgjemt skogsbygd til og bli Norges største skisted. I 2017 skal dette feires og alle er invitert!

Et reiselivseventyr

Byggingen av Familietrekket på Høyfjellssenteret i Fageråsen markerer starten på reiselivseventyret i Trysil. 26. desember 1966 er det 50 år siden skitrekket åpnet, og det blir markert med bursdagsfest flere steder rundt om i Trysil i 2017.

- Vi går nå inn i jubileumsåret vårt, og det skal feires stort med både store og små arrangementer. Først skal vi hedre alle de som var med og startet opp dette eventyret. For det var mange skeptiske der ute når man bestemte seg for å bygge ”Norges flateste heis”. De som satset var både modige og tenkte forut for sin tid. Og de har lagt et fantastisk grunnlag som har resultert i at vi er der vi er i dag, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil.

Fullstappet jubileumsprogram

Historien til Trysil er spennende og fascinerende. Jubileumsåret skal brukes til å fortelle mange av disse historiene.

- Vi har prøvd å skape et varierende jubileumsprogram som både skal handle om historien vår, men som også skal inneholde bursdagsfest og morsomme markeringer. Trysil skimuseum vil ha ukentlige presentasjoner av den spennende historien vår, det blir markeringer på spisesteder med retter fra de fem siste tiårene og det vil også bli gode konsertopplevelser i Trysilfjellet gjennom vintersesongen. Vi tror programmet har noe for en hver, og alle våre gjester skal merke på kroppen at Trysil feirer 50 år, sier Sanaker Lohne.

Bursdagsgave til 75 millioner kroner

Når Norges største skisted fyller 50 år slås det skikkelig på stortrommen. Bursdagsgaven er storslått og er nok noe de fleste som besøker Trysil vinterstid vil benytte seg av.

- Vi har bygd en høyteknologisk 6-seters stolheis ved Skihytta. Vi kan si det er vår 50-årsgave til Trysil og Trysils skigjester. Sammen med et helautomatisk snøsystem, og nydesignede nedfarter tror vi Skihyttaområdet nå vil bli et enda hyppigere besøkt del av vårt skianlegg. Satsningen har kostet cirka 75 millioner kroner, en verdig bursdagsgave til jubilanten. Det blir offisiell åpning av den nye stolheisen fredag 13. januar. Åpningen skjer ved dalstasjon Skihytta Ekspress hvor det blir litt servering, underholdning, offisiell premieretur og så avslutter vi med fakkelkjøring ned fjellet, forteller Bo Halvardsson, daglig leder i Skistar Trysil.     

Fremtiden ser lys ut

Det er ingen ting som tyder på at utviklerne, eierne og pionerne i Trysil skal klappe seg på skulderen og si seg fornøyd med resultatet. Trysil skal utvikles videre.

- Fremtiden ser absolutt lys ut for oss. Når de første gjestene lander på Scandinavian Mountain Airport vil det bety flere internasjonale gjester til oss. I tillegg jobbes det med å videreutvikle Trysil som helårsdestinasjon. Det betyr flere gjester året rundt, flere helårs arbeidsplasser og flere tilflyttere til Trysil. Jubileumsåret skal vi bruke godt, både til å hedre, men også til å tenke fremover, avslutter Sanaker Lohne.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22 eller e-post gudrun@trysil.com eller Bo Halvardsson, daglig leder i Skistar Trysil, telefon +46 70 640 02 89 eller e-post bo.halvardsson@skistar.com.    

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper, en unik satsing på stisykling og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal og helårlig destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge