Gå videre til innhold
Trysil holder på sine russiske gjester

Pressemelding -

Trysil holder på sine russiske gjester

I motsetning til andre destinasjoner, merker Trysil foreløpig ikke den sterke nedgangen fra russiske gjester som andre vinterdestinasjoner gjør.

Russere på juleferie

Trysil har lenge jobbet aktivt med det russiske markedet, og det har gitt resultater. Trysil har nå det største volumet med russiske vintergjester av skistedene i Norge. Nærmere 15 000 gjestedøgn står russerne for i Trysil.

Innovasjon Norge regner med at antall besøk fra Russland i år vil falle med 50 prosent.

- Forhåndsolgte gjestedøgn i Trysil har en nedgang på 8% for hele vintersesongen, men i uke 2 hadde vi en økning i antall gjestedøgn fra Russland på nesten 40 %, sammenlignet med i fjor, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

Har gjort jobben selv

Reisebyråene og turoperatørene er hardt rammet i Russland. Mange har gått konkurs og prognoser sier at enda flere vil gjøre det i løpet av 2015. Skrekkhistorier fra sommeren, da russiske turister ble strandet etter at reisebyråene de reiste med gikk konkurs, har nok gjort at mange nå avbestiller vinterferiene sine, for å ikke risikere det samme.

- Hovedgrunnen til at vi har klart å holde på våre russiske turister er at vi hovedsakelig har direktebestillinger fra privatpersoner. Vi tror at russerne som har bestilt direkte stoler mer på et skandinavisk, stort selskap, og gjennomfører derfor vinterferien sin som planlagt, sier Lohne.

Liten, men viktig kundegruppe

Russerne står for 2 % av gjestedøgnene i Trysil, men har blitt en viktig kundegruppe i enkelte av ukene.

- Vi synes det er bra at vi klarer å opprettholde et så høyt antall av russiske gjester på tross av urolighetene i landet. De trives godt hos oss og har blitt en viktig kundegruppe for Trysil. Vi legger godt til rette for de som kommer, med oppbemanning med russisktalende ansatte, trykt informasjonsmateriell på russisk og russisk julefeiring, forteller Lohne.

Trysil viste seg fra dine beste side for russerne som var på plass i Trysil forrige uke. Det var sol, 20 cm med nysnø og 53 åpne bakker var åpne.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, tlf. 48 15 18 22, eller på e-post: gudrun.lohne@trysil.com.

Bilde Lohne: Turistsjefen i Trysil tar fortsatt i mot russiske turister. Fotokred: Hans Martin Nysæter/Destinasjon TrysilBilde russiske jul: Russiske turister feire russisk jul på Radisson Mountauin Resort Trysil. Fotokred: Maria Behlin/Radisson Mountain Resort Trysil Bilde Trysilfjellet:Fine forhold i Trysilfjellet for russiske gjester nå. Fotokred: Ola Matsson/Skistar Trysil

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 900 000 skidager, 66 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge