Gå videre til innhold
Trysil-Knut prisen 2015 tildeles Nils Arne Eggen.

Pressemelding -

Trysil-Knut prisen 2015 tildeles Nils Arne Eggen.

Norges suverent mestvinnende fotballtrener gjennom tidene, Nils Arne Eggen, tildeles prisen årets Trysil-Knut. Prisen deles ut lørdag 29. august, samtidig med at Norsk Elgfestival går av stabelen i Trysil. Statuetten deles ut etter mottoet til Trysil-Knut: Raskere, sterkere, høyere, modigere.

Nils Arne Eggen har hatt en fantastisk karriere både som trener og spiller, men det er som trener han vil bli husket for alltid. Han har ledet Rosenborg i flere perioder med stor suksess. Totalt kan han vise til 14 seriemesterskap og flere gull i cupen. I 1987 ble han også seriemester med Moss.

Som aktiv ble Eggen seriemester med Vålerenga og spilte totalt 29 A-landskamper i løpet av karrieren.

Nils Arne Eggens trenerfilosofi er tidløs, og et godt eksempel til etterfølgelse for fremtiden. "Godfotteorien" er velkjent både innen idretten og i næringslivet. 

Hans postulater og verbale slagferdighet har også gjort han til et yndet intervjuobjekt. 

Statuttene for Trysil-Knut prisen lyder slik:

"Trysil-Knut er et nasjonalt symbol på mot og evne til å mestre utfordringer. Han sprengte grenser med sine Østerdalsski, stadig høyere, raskere og lengre. Trysil-Knut ble et ideal – norsk ungdom skulle stå støtt som Trysil-Knut.

Vi vil forvalte arven fra Trysil-Knut ved å hedre folk i Norge som har gjort de store bragdene med styrke, mot og engasjement. Vi vil løfte fram idealer for norsk ungdom, de som viser veg og som inspirerer andre til å tørre, ville og kunne".

Spørsmål om tildelingen rettes til Svein Skarpmo, tel 928 83 045.

Emner

Regions


Trysil-Knut prisen

Trysil-Knut prisen ble utdelt første gang 2008. Prisen deles ut av næringslivsaktører og Trysil kommune. Årets utdeling finner sted lørdag 29. august kl. 15.00, fra utescenen midt i Trysil sentrum.

Tidligere vinnere av Trysil-Knut prisen:

2008 Krigsveteranen Gunnar Sønsteby
2009 Tidligere fotballspiller Dagfinn Enerly
2010 Alpinisten Aksel Lund Svindal
2011 Skiløperen Petter Northug
2012 Forretningsmannen Olav Thon
2013 Even Kvien – den livsglade 8 åringen som overlevde teltbrann og 70 operasjoner.
2014 IT gründer Jørn Lyseggen

Trysil-Knut prisens jury består av fylkesmann i Hedmark Sigbjørn Johnsen (juryleder og prisutdeler), Sylvia Brustad,  Ole Martin Norderhaug, Bo Halvardsson og Svein Skarpmo.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge