Gå videre til innhold
Treningsarena i verdensklasse. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil
Treningsarena i verdensklasse. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Pressemelding -

Trysil øker satsingen på aktive alpinister

Fra 1. januar skifter Trysil Renn- og treningssenter navn til Trysil Race Academy AS. Det nye selskapet har som mål å gi et enda bedre treningstilbud og racemiljø i Trysil til aktive alpinister.

Frem til nå har Trysilguidene drevet Trysil Renn- og treningssenter, som er treningstilbudet for aktive alpinister. Det har lenge vært et ønske om å utvikle tilbud og treningsprodukt videre, med økt lokal forankring og langsiktighet.

- På eiersiden vil Trysil Race Academy AS fortsatt ha med Trysilguidene, samt at man har fått med tre nye eiere og ressurspersoner, med lokal tilknytning til alpinmiljøet i Trysil, forteller Patrik Johansen i Trysilguidene. - Målsetningen for det nye selskapet er å bidra til et godt treningstilbud til lokale utøvere i IL Trysilgutten, samt ha et tett og godt samarbeide med Trysil Videregående skole, skigymnaset Tryvis og med Snowteam Trysil.

Treningsfasiliteter i verdensklasse

Trysil og området som kalles Høgegga er kjent for å ha de beste bakkene for racetrening- og konkurranser hvor løpere, trenere og støtteapparat fra hele Europa samles gjennom vintersesongen. I november og desember 2019 hadde Trysil 6.200 treningsdager for treningssenteret, noe som er rekord.

- Nå i høst har vi hatt alpinister fra over 22 nasjoner her, og vi har tidligere hatt flere besøk av verdensstjerner som Mikaela Shiffrin og Henrik Kristoffersen, forteller Johansen. - Vi har i dag flere lovende alpinister med lokal tilknytning, samt proffe alpinister og alpintalenter fra Europa for øvrig, som nå vil kunne nyte godt av et enda bedre treningstilbud og racemiljø her i Trysil. Målsetningen er 10.000 treningsdager i Høgegga for 2020.

- Satsingen fra Trysil Race Academy AS er viktig for Trysil og Skistar. Vi får mye oppmerksomhet som skidestinasjon når verdensstjernene velger Trysil som treningssted fremfor andre skianlegg i verden. I tillegg er det svært gledelig at det satses ytterligere på lokal rekruttering til alpinsporten, sier Helge Bonden, destinasjonssjef for Skistar Trysil.

Større utdanningstilbud for alpinister i Trysil

Under våren og høsten 2020 er planene å utvikle dagens treningstilbud ytterligere gjennom å tilby et enda mer komplett sommer- og forsesongsopplegg for årsklassene U14 og U16. I tillegg er det planer om et nytt treningstilbud for FIS-løpere som går ut av ulike skigymnas, men som ikke kvalifiserer for nasjonale landslag.

- Dette vil bli ett nytt lagstilbud som i kombinasjon med trening og base i Trysil vil kunne tilby løpere ulike utdanningstilbud i samarbeid med Trysil Videregående skole og andre, sier daglig leder Fredrik Sars og sportslig ansvarlig Anders Carlsson i Trysil Race Academy.

Fakta om Trysil Race Academy AS

  • Eiere: Erik Lynne fra Kirkenær, Roger Haugen fra Rena og Elverum og Truls Røise fra Hamar. Trysilguidene eier 40 %. 
  • Egenkapital: nærmere 1 millioner kroner
  • Mål om 10 000 treningsdager i 2020
  • I løpet av 1-3 år skal det sysselsettes 3-5 årsverk

For mer informasjon, ta kontakt med

Truls Røise, styreleder i Trysil Race Academy, telefon 90665909/e-post: roeise@online.no eller Fredrik Sars, daglig leder i Trysil Race Academy, telefon 992 80 105/e-post: fredrik.sars@trysilguidene.com.

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 61 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge