Gå videre til innhold
Trysil Skimaraton arrangeres i gnistrende vinterforhold

Pressemelding -

Trysil Skimaraton arrangeres i gnistrende vinterforhold

Lørdag 20. februar er det klart for det 17. Trysil Skimaraton, et av de største turrennene på Østlandet. Mens en del andre turrenn rundt forbi sliter med snøforholdene og må avlyse eller kjøre i alternative løyper, vil Trysil Skimaraton arrangeres i orginaltraséen med flotte vinterlige forhold.

– Deltakertallet har passert 400, og vi har en øvre grense på 1000, sier påmeldingsansvarlig Per Ola Haugen. Den litt trege starten på vinteren har nok skyld i at mange er avventende med sin påmelding. Men beskjeden i dag er klar! Det er glimrende forhold i traséen, og i helga har det vært rekordmange ute og testet løypene i flotte vinterlige omgivelser. Nedbøren den siste tiden har i stor grad kommet som snø. Med værprognosene som er meldt fremover, forventer vi fine forhold på renndagen. Det er bare å sende inn en påmelding og sette kursen mot Østby på lørdag.

Ny løyperekord?

Også i år stiller mange sterke navn til start, og Per Ola Haugen håper at løyperekordene blir utfordret i år. Løyperekorden for herrer satte Stian Remseth Andresen i 2011 med tiden 1:56:34. Løyperekorden for damer har Ulrica Persson fra 2013 med tiden 2:17:31.

– Det er alltid moro med ekstra fight underveis i rennet, og spurtprisen etter 19 km håper vi kan øke farten fremst i startfeltet, sier Per Ola Haugen. Det utbetales også en egen premie ved ny løyperekord. Espen Sørlie, Lin-Iren Sætre og Ragnhild Bolstad er lokale deltakere som pleier å kjempe i toppen. Andre sterke navn som stiller på lørdag er Torjus Børsheim og Vinjar Skogsholm. Dersom beste dame- og herreløper både vinner spurtprisen og setter løyperekord, vil de få med seg NOK 8 000 hjem fra Trysil Skimaraton.

Seedingsrenn til langløp

Trysil Skimaraton er blitt et populært turrenn. Arrangøren Østby IL jobber hvert år med utbedringer for å gjøre rennet mer velfungerende. For å skape bedre flyt og unnkø køgåing ble det i fjor innført puljestart. Dette fungerte meget godt, og i år er deles starten inn i 4 puljer. Første pulje starter klokken 11, og her finner vi eliten og de raskeste.  

– Trysil Skimaraton er seedingsrenn til både Birken og Vasaloppet. Dette er så klart med på å øke rennets attraktivitet, sier Per Ola Haugen. Men det er gledelig å merke at den vanlige mosjonist også bruker turrennet som treningsmål. Rennet har også status som KM-langdistanse for Hedmark Skikrets. Også kan det nevnes at Trysil Skimaraton er tredje renn i Sparebanken 1 Hedmark langdistansecup i 2016. Det er med andre ord mange grunner til delta på årets skimaraton. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63 eller e-post kontaktoss@trysilskimaraton.org

Påmelding, deltakerliste og renn-informasjon: www.trysilskimaraton.org

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge