Gå videre til innhold
Det er allerede langt flere påmeldte på Trysil Skimaraton enn på samme tid i fjor. Foto: Jonas Sjögren/Trysil
Det er allerede langt flere påmeldte på Trysil Skimaraton enn på samme tid i fjor. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Pressemelding -

Trysil Skimaraton kjører koronasikkert – stor pågang på et av vinterens store turrennhøydepunkt i Norge

Trysil Skimaraton har nå åpnet påmeldingen til det tradisjonelle turrennet som arrangeres for 22. gang 20. februar 2021. Det blir et «koronasikkert arrangement, men med sedvanlig atmosfære og førsteklasses løyper og organisering», melder arrangør Østby IL.

Trysil Skimaraton er ett av Østlandets største turrenn, og i fjor vinter hadde de hele 700 deltakere på rennet. Utsiktene for 2021 var i høst noe usikkert for det populære turrennet.

- Vi ønsker å arrangere et trygt og smittesikkert arrangement innenfor de rammene Covid-19 restriksjonene tillater. I samarbeid med Hedmark Skikrets og kommuneoverlege i Trysil, Hanna Rydlöv, har vi utarbeidet et arrangement som kan gjennomføres med gode smittevernstiltak, forteller Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Et av vinterens store turrennhøydepunkt i Norge

Arrangør er opptatt av at arrangementet fortsatt skal ha høy kvalitet og god atmosfære, til tross for smittevernstiltak. Trysil Skimaraton er i tillegg til seedingrenn for både Birkebeinerrennet og Vasaloppet, et Visma Ski Classics Challengers renn, så eliteutøverne kan hente viktig ranking og poeng i Visma Ski Classics-sammendraget.

- Vårt mål er å forene smittevern og gode skiopplevelser for deltakerne. Vi tror dette kan bli knallbra og et av vinterens store turrennhøydepunkt i Norge, sier Haugen.

Forventer fulltegnet turrenn

Det blir færre plasser på årets Trysil Skimaraton. Det blir et tak på 540 deltakere. Til tross for minimal markedsføring så langt er det allerede langt flere påmeldte enn på samme tid i fjor.

- Helmaratonplassene kommer helt sikkert til å bli fulltegnet, kanskje allerede i løpet av desember, forteller Haugen.

I korte trekk blir årets Trysil Skimaraton slik i 2021:

  • Arrangementet deles inn i tre kohorter a maks 180 løpere. Totalt 540 deltakere. 2 kohorter på helmaraton og 1 på halvmaraton.
  • Målgangen flyttes til lysløypa på Østby. Fortsatt start ved Kjølen Hotell
  • Startnummer sendes ut pr post
  • Forenklet premieutdeling

For mer informasjon, ta kontakt med:

Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63 eller e-post kontaktoss@trysilskimaraton.org. Se også hjemmesiden www.trysilskimaraton.org for mer info om vinterens renn.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 61 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge