Gå videre til innhold
Løpsdeltagere klare for Trysilrypa
Løpsdeltagere klare for Trysilrypa

Pressemelding -

Trysilrypa opplever økt etterspørsel blant løpsdeltagere

Lørdag 7. september arrangeres Trysils største arrangement Trysilrypa for 24. gang!

I fjor var det 2.090 deltakere, hvor det endte opp med totalt 93 deltakere på terrengløpet.

Terrengløp blir mer populært

Selv om de fleste deltakerne går fjellmarsjen under Trysilrypa, så ser vi helt tydelig at terrengløpet er i vekst. De siste årene har det ligget på underkant av 100 deltakere på terrengløpet, hvor man kan velge 6 eller 13 kilometer lang løype. Hittil har vi over 110% økning i antall påmeldte løpsdeltagere sammenlignet med tilsvarende periode de foregående årene. Det viser tydelig at løpetrenden også har gjort seg gjeldende for Trysilrypa, sier daglig leder i Destinasjon Trysil Ida Dyreng.

- Vi får gode tilbakemeldinger fra deltagerne på at traseen er bra. De egner seg godt både for terrengløp og turmarsj. Det gis pengepremier til de tre beste i hver løpsklasse og løper du først inn over målstreken kan du ta med deg en pengepremie på hele 2.500,- forteller Dyreng.

Spennende nyheter for årets Trysilrypa

- Vi ser stadig etter nye måter for å utvikle Trysilrypa. Nytt av året er at vi har flyttet start- og målgang til SkiStar Lodge. Her har vi nødvendig infrastruktur og SkiStar Lodge er en fantastisk arena for et slikt arrangement.

Trysilrypa er ikke bare et viktig høstarrangement for Trysil. Det er også en god inntektskilde for mange lag og foreninger i Trysil som jobber dugnad gjennom løpshelgen.

- Det er et sikkert høsttegn når Trysilrypene inntar Trysilfjellet andre helgen i september. Dette er et arrangement som vi gleder oss veldig til å gjennomføre, forteller Dyreng. Men vi hadde aldri klart dette her uten den fantastiske bistanden fra frivillige lag og foreninger, og våre mange, gode samarbeidspartnere og utstillere.

SkiStar Lodge som arena

Trysilrypa er for mange årets jentetur, og vi ser frem til å ønske rypedeltagerne velkommen til rypehotellet SkiStar Lodge, sier destinasjonssjef SkiStar Trysil Gudrun Sanaker Lohne. - Med SPA, utendørs boblebad og god mat i restauranten ligger alt tilrette for en herlig helg. Det blir DJ og flere artister på afterrun. En damehelg på fjellet skal nytes, sier Sanaker Lohne.

Fakta:

Arrangør av Trysilrypa er Destinasjon Trysil i tett samarbeid med SkiStar, Slettås IL, Nybergsund IL og lokalt næringsliv.

Trysilrypa, som i 2000 het Fjellrypa, var et arrangement som skulle trekke folk til fjellet i en periode hvor det var lite gjester i Trysil. I dag er Trysilrypa et av de største, og viktigste høstarrangementene i Trysil.

For mer informasjon, ta kontakt med

Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil, på telefon 90 73 23 08 eller e-post: ida@trysil.com.

    Related links

    Emner

    Kategorier

    Regions


    Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

    Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 300 000 skidager, 388 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

    Kontakter

    Ida Dyreng

    Ida Dyreng

    Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

    Relatert innhold

    Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

    Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

    Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

    Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

    Destinasjon Trysil

    Storvegen 3
    2420 Trysil
    Norge