Gå videre til innhold
​Vinterferie med opplevelser i kø!

Pressemelding -

​Vinterferie med opplevelser i kø!

I februar har Skandinavia vinterferie. Det betyr et yrende liv i bakker og løyper i Trysil. Vinterferiegjestene kan fylle dagene med spennende aktiviteter. Ski er fokus, men hund, hest og stjernejakt er det lille ekstra som byr på store opplevelser.


Først i bakken på Tidligski!

Nypreppa bakker helt for deg selv! Det får du på Tidligski. Helt alene er du ikke, men det føles slik. Det er et begrenset antall som får kjøre i de svarte bakkene i Høgegga mellom klokken 7 og 9 hver onsdag og lørdag fra 6. februar til 16 april. I februar er det fremdeles mørkt klokken 7, når heisen starter opp. Du sklir inn i soloppgangen! Og cruiser nedover løype 75, 69, 70, 63, 30. Tidligski avsluttes med frokost på Knettsetra. Varme og kalde retter, ferske brød fra Trysils eget bakeri Kort & Godt. En bedre start på dagen skal du lete lenge etter!

Book en time med familie-offpiste

Er det det motsatte av nypreppa som frister mest, så kan du styre familien utenfor bakken på en trygg måte. En guide viser dere steder som dere sikkert ikke hadde funnet på egen hånd. Skikjøring utenfor løypene er spennende både for store og små, men pass på! Det er fare for at dere alle blir hekta på offpiste!

Hest og slede, dombjeller og fakler 

Kanefart og hundeslede er ikke hverdagsaktiviteter for de fleste. Nettopp derfor er det en stor opplevelse å være med på. Du blir pakket godt inn i skinnfeller, og med dombjeller og fakler bærer det innover i Trysilskogen. Målet er en laavvo, med bål i midten og elggryta rykende varm på tallerkener. Barnas laavvomat er elgpølser som de griller på bålet. Stor stas!

En himmel full av stjerner!

Se opp på himmelen en klar og kald kveld, og du blir trollbundet! I Trysil kan du være med på stjernejakt. Selv om du har stjernene over deg aldri så ofte, så er det sjelden du får jakte på dem. Med høykvalitetskikkerter opplever du nattehimmelen på en måte du aldri før har gjort. Er du riktig heldig, ser du også nordlys! Guide Tim er en erfaren fotograf, og et bilde av deg under stjernehimmelen hører med til opplevelsen.

Surfin' USA!

Vel, ikke helt! Men på Radisson Blu Resort Trysil kan du late som. En innendørs surfebølge byr på uante opplevelser. En instruktør viser hvordan du skal finne bølgen, og holde deg der. Når surfefoten er fornøyd, kan det kanskje passe med noen svømmetak i bassenget rett ved siden av. Eller du smyger deg inne i Spaet som ligger vegg i vegg. Badstuer, boblebad, gode dufter og en deilig atmosfære. Også det kan du bli hekta på!

Kongens nei

Start vinterferien med et møte med Erik Poppe, regissør av filmen "Kongens nei" som ble filmet i vårt distrikt. Filmen omhandler de tre mest dramatiske døgn i Norges historie, kongefamiliens flukt fra den tyske krigsmakten og kong Haakons vanskelige valg etter Tysklands invasjon av Norge. Poppe vil fortelle om arbeidet med filmen, og vise glimt fra den. Tidspunktet er 19. februar kl 19, i Kulturhuset Hagelund.

Gå et maraton!

Test formen. Trysil Skimaraton arrangeres på Østby for 17. gang den 20. februar. Rennet blir stadig mer populært og har de siste årene samlet 700 deltakere. Et seedingsrenn for både Birken og Vasaloppet.

For full oversikt over hva du kan gjøre på en aktiv vinterferie i Trysil se kalenderen på trysil.no


For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22 eller gudrun@trysil.com.  

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge