Gå videre til innhold
Fantastiske skiforhold både bortover og nedover i Trysil nå!
Fantastiske skiforhold både bortover og nedover i Trysil nå!

Nyhet -

10 tips til vinterferien i Trysil

Mens resten av Østlandet er grått og bart, kan Trysil skilte med et ordentlig vinterføre. Alle skiheiser går og det er over 100 kilometer med langrennsløyper i og rundt Trysilfjellet. Det er ventet rekordmange gjester til Trysil i vinterferien. Her er de heteste tipsene til hva de kan gjøre.

1. Kanefart

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen som har plass til hele 50 personer. Her blir servert den deiligste elggryten og barna kan grille Trysils beste elgpølser på bålet inne i lavvoen. Foto: Hans Martin Nysæter

2. Stjernejakt

Stjernejakt er unik og interaktiv opplevelse som passer bra for hele familien. Stjernejakten skjer i et område utenfor sentrum, der det er minst mulig lysforurensing. Med høykvalitetskikkerter opplever du nattehimmelen på en måte du aldri før har gjort.

Er dere riktig heldige ser dere også nordlys. Guiden Tim er en erfarne fotograf, og et bilde av dere under stjernehimmelen er inkludert i prisen. Foto: Hans Martin Nysæter

3. Sledehundtur

Ta med deg familien på sledetur med hund. De fleste voksne deltakerne kjører egne sleder, så her får man virkelig mye action for pengene. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur.

Dere kan velge mellom korte turer på 40 min til halvdags- og heldagsturer. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede. Foto: Timothy Boocock/Starhunting Trysil

4. Tidligski

Det er fine skiforhold i Trysil nå og alle heiser og bakker er åpne. Ønsker du en eksklusiv og unik start på skidagen din kan vi anbefale Tidligski. Første tidligski er lørdag 4. februar. Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nyprearerte bakkene i Høgegga nesten for seg sjøl i to timer. Økta avsluttes med frokost på Knettsetra. 

Husk at Tidligski krever egen billett, som må forhåndsbestilles senest kvelden før. Antall plasser er begrenset, og det er førstemann til mølla som gjelder. Tidligski kan du være med på hver onsdag og lørdag til 15. april. Foto: Ola Matsson

5. Langrenn

Trysil har nå over 100 kilometer med preparerte langrennsspor i og rundt Trysilfjellet, 500 kilometer totalt i Trysil. Dersom man skal ta med seg familien på langrennstur er for eksempel Ole G-vegen, like ved langrennsarenaen, en populær løype. Den er ganske rett frem, og passer fint for barn. Ole G-vegen starter like ved Radisson Blu Resort Trysil. Foto: Hans Martin Nysæter

6. Bad og bowling

Selv om vinterferien handler mye om uteaktiviteter, så må man kunne kose seg inne også. På Radisson Blu Resort Trysil finner du badeaktiviteter for alle. Det er tre ulike basseng, både for de helt minste, for de som vil svømme litt og for de som vil leke og eller prøve klatreveggen som går opp fra bassenget.

Ønsker dere en morsom utfordring kan dere prøve surfebølgen. Mor kan snike seg inn på spa-anlegget som ligger vegg i vegg, dersom det frister mer. Eller utfordre dine familien til en uhøytidlig bowlingkonkurranse i Chill Bowl & Dine! Hallen har åtte bowlingbaner i verdensklasse!

7. Valles ukesprogram

Snømannen Valle er Skistars barnekonsept, og han og vennene hans finner på mye rart i fjellet. Tirsdag er det SuperTirsdag på Trysil Turistsenter, og tilsvarende Super-Torsdag på Trysil Høyfjellssenter. Dette betyr blant annet Valleshow og Valles afterski. Selvfølgelig kan du også være med på Valles morsomme aktiviteter på andre ukedager også.

Sjekk ut Valles verden for enda flere Valle-sprell. En annen morsom aktivitet er aking. I Eventyr er det laget en akebakke som er inngjerdet, og her kan man kan låne rattkjelker helt gratis. Foto: Ola Matsson

8. Skiopplevelse - familieoffpiste

Ta med hele familien og opplev offpiste-mulighetene på en trygg måte i Trysil. En guide viser dere steder som dere sikkert ikke hadde funnet på egen hånd. Skikjøring utenfor løypene er spennende både for store og små, men pass på, det er fare for at dere alle blir hekta på offpiste! Foto: Bosse Lind

9. Matopplevelser

God mat er en viktig del av ferien, og i Trysil vil du ikke ha noen problemer med å finne både kvalitet, service og lokale retter. Du er kanskje heller ikke klar over at du når over 30 spisesteder i Trysil med ski på beina? Enten det er frokost, lunsj eller middag er vi trygge på at våre kaféer og restauranter leverer.

10. Shopping

Trysil har et levende sentrum med over 50 butikker for enhver smak. Dagligvarer, klær, sko, interiør og byggevarer er noe av det du finner. I butikkene våre møter du personale med genuin interesse for deg og dine ønsker. Sørg også for å sikre deg Trysilkortet i en av butikkene våre - dette gir deg gode rabatter året rundt!

Emner

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge