Følg Destinasjon Trysil

Dronning Sonja kommer til Trysil

Nyhet   •   apr 21, 2017 06:31 CEST

Hennes Majestet Dronning Sonja tildeles Trysil-Knut prisen 2017. Den prestisjefulle prisen deles i år ut for tiende gang, og dronningen kommer selv til Trysil for å ta i mot prisen.

Trysil-Knut prisen har i år 10-årsjubileum, og årets mottaker er ingen ringere enn Hennes Majestet Dronning Sonja.

- Den er tiende året på rad vi gir ut Trysil-Knut prisen. Prisen har gått til personer i Norge som har gjort de store bragdene med styrke, mot og engasjement. Vi mener helt klart at Dronning Sonja er en verdig vinner av prisen, og er svært glad for at dronningen selv vil komme til Trysil for motta prisen, sier komitemedlem for Trysil-Knut prisen, Ole Martin Norderhaug.

Første kvinnelige prisvinner

Dronning Sonja er den første kvinnelige prisvinneren av Trysil-Knut prisen. Tidligere vinnere har blant annet vært Nils Arne Eggen, Olav Thon og Petter Northug.

- Vi har valgt å gi Dronning Sonja prisen for hennes innvirkning på og modernisering av det norske kongehuset, hennes fantastiske måte å skjøtte sine kongelige plikter som dronning av Norge og hennes enorme arbeidsinnsats for å promotere Norge, forteller Norderhaug. – I tillegg er hun en sporty dronning, og vi lar oss imponere over at hun fortsatt er så aktiv og mye ute i naturen som hun er.

Kanskje kommer kongen

Dronningen er ventet til Trysil for å motta prisen torsdag 31. august. Selve prisen skal utdeles av fylkesmann Sigbjørn Johnsen som også sitter i priskomiteen. Resten av programmet for besøket er under arbeid og vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt. Det er ikke avklart ennå om dronningen kommer i følge med kongen.

- Det er 22 år siden kongeparet var i Trysil sist. Jeg hadde gleden av å hilse på dem da. De utstråler virkelig noe spesielt, så vi gleder oss til å ta i mot Dronning Sonja. Vi skal lage folkefest og vise henne noe av det Trysil er god på, sier ordfører i Trysil, Erik Sletten.

Fakta om Trysil-Knut prisen

Tidligere prisvinnere

2016: Erling Neby

2015: Nils Arne Eggen

2014: Jørn Lyseggen

2013: Even Kvien

2012: Olav Thon

2011: Petter Northug

2010: Aksel Lund Svindal

2009: Dagfinn Enerly

2008: Gunnar Sønsteby

Trysil-Knut prisens jury består av: Sigbjørn Johnsen, Sylvia Brustad, Ole Martin Norderhaug, Bo Halvardsson og Svein Skarpmo.

Trysil-Knut statuetten deles ut etter mottoet til Trysil-Knut: Raskere, sterkere, høyere, modigere.

For mer informasjon, ta kontakt med

Ole Martin Norderhaug, komitemedlem for Trysil-Knut prisen, telefon 95 23 62 34 eller e-post: olemartin@trollhetta.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.