Gå videre til innhold
Dronning Sonja kommer til Trysil

Nyhet -

Dronning Sonja kommer til Trysil

Hennes Majestet Dronning Sonja tildeles Trysil-Knut prisen 2017. Den prestisjefulle prisen deles i år ut for tiende gang, og dronningen kommer selv til Trysil for å ta i mot prisen.

Trysil-Knut prisen har i år 10-årsjubileum, og årets mottaker er ingen ringere enn Hennes Majestet Dronning Sonja.

- Den er tiende året på rad vi gir ut Trysil-Knut prisen. Prisen har gått til personer i Norge som har gjort de store bragdene med styrke, mot og engasjement. Vi mener helt klart at Dronning Sonja er en verdig vinner av prisen, og er svært glad for at dronningen selv vil komme til Trysil for motta prisen, sier komitemedlem for Trysil-Knut prisen, Ole Martin Norderhaug.

Første kvinnelige prisvinner

Dronning Sonja er den første kvinnelige prisvinneren av Trysil-Knut prisen. Tidligere vinnere har blant annet vært Nils Arne Eggen, Olav Thon og Petter Northug.

- Vi har valgt å gi Dronning Sonja prisen for hennes innvirkning på og modernisering av det norske kongehuset, hennes fantastiske måte å skjøtte sine kongelige plikter som dronning av Norge og hennes enorme arbeidsinnsats for å promotere Norge, forteller Norderhaug. – I tillegg er hun en sporty dronning, og vi lar oss imponere over at hun fortsatt er så aktiv og mye ute i naturen som hun er.

Kanskje kommer kongen

Dronningen er ventet til Trysil for å motta prisen torsdag 31. august. Selve prisen skal utdeles av fylkesmann Sigbjørn Johnsen som også sitter i priskomiteen. Resten av programmet for besøket er under arbeid og vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt. Det er ikke avklart ennå om dronningen kommer i følge med kongen.

- Det er 22 år siden kongeparet var i Trysil sist. Jeg hadde gleden av å hilse på dem da. De utstråler virkelig noe spesielt, så vi gleder oss til å ta i mot Dronning Sonja. Vi skal lage folkefest og vise henne noe av det Trysil er god på, sier ordfører i Trysil, Erik Sletten.

Fakta om Trysil-Knut prisen

Tidligere prisvinnere

2016: Erling Neby

2015: Nils Arne Eggen

2014: Jørn Lyseggen

2013: Even Kvien

2012: Olav Thon

2011: Petter Northug

2010: Aksel Lund Svindal

2009: Dagfinn Enerly

2008: Gunnar Sønsteby

Trysil-Knut prisens jury består av: Sigbjørn Johnsen, Sylvia Brustad, Ole Martin Norderhaug, Bo Halvardsson og Svein Skarpmo.

Trysil-Knut statuetten deles ut etter mottoet til Trysil-Knut: Raskere, sterkere, høyere, modigere.

For mer informasjon, ta kontakt med

Ole Martin Norderhaug, komitemedlem for Trysil-Knut prisen, telefon 95 23 62 34 eller e-post: olemartin@trollhetta.no. 

Emner

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge