Gå videre til innhold
Erling Neby har solgt mer enn 600 000 Tivoli-radioer, og forvalter agenturet til arvtageren, Geneva. Foto: Gunnar Østmoe
Erling Neby har solgt mer enn 600 000 Tivoli-radioer, og forvalter agenturet til arvtageren, Geneva. Foto: Gunnar Østmoe

Nyhet -

Hjemmeseier for Trysil-Knutprisen

Den prestisjefulle Trysil-Knutprisen deles ut for niende gang. I fjor var det Nils Arne Eggen som mottok prisen. I år går prisen til tryslingen Erling Neby, som har gjort det stort som radioimportør. Prisen deles ut lørdag 3. september samtidig med at Norsk Elgfestival går av stabelen i Trysil.

Trysil-Knutprisen deles ut årlig til personer i Norge som har de store bragdene med styrke,mot og engasjement. Tidligere vinnere er kjente norske navn som Nils Arne Eggen, Olav Thon og Petter Northug. For andre gang i prisens historie deles den ut til en trysling. Det er HIFi-importøren og kunstsamleren Erling Neby som i år tildeles prisen som skal deles ut under lørdagens Elgfestival i Trysil. 

- Det har som vanlig vært utfordrende å finne en god kandidat. Men vi har virkelig funnet en som er prisen verdig. Han lever opp til idealene Trysil-Knut sto for og har våget å satse på det han har trodd på, sier jurymedlem Svein Skarpmo.

Hardt arbeid og teft for kvalitet

Erling Neby er ingen hvem som helst. Han vokste opp i en familie som solgte radioer og sportsartikler. Selv forlot han Trysil og skolegang som 16-åring og ble praktikant på Tandberg radiofabrikk. Det skulle komme til å forme og videreutvikle interessen for lyd. Allerede som 19-åring fikk han sitt første HI-FI agentur på amerikanske JBL. 

I dag kan han se tilbake på en fantastisk forretningskarriere der han blant annet har solgt 600 000 Tivoli-radioer og har en rekke agenturer. Blandingen av kunnskap om kvalitet, riktig timing og en god dose hell har skaffet han et internasjonalt ry. 

Erling Neby kan ikke skilte med mastergrader og fine titler. Han har bygd opp sitt renommé og sin formue gjennom hardt arbeid og teft både for forretning og god kvalitet. Han har, som Trysil-Knut, trodd på det han har engasjert seg i og brukt de evnene han har. 

Fakta om Trysil-Knutprisen

Tidligere prisvinnere

2015: Nils Arne Eggen

2014: Jørn Lyseggen

2013: Even Kvien

2012: Olav Thon

2011: Petter Northug

2010: Aksel Lund Svindal

2009: Dagfinn Enerly

2008: Gunnar Sønsteby

Statuttene for Trysil-Knut prisen lyder slik:

"Trysil-Knut er et nasjonalt symbol på mot og evne til å mestre utfordringer. Han sprengte grenser med sine Østerdalsski, stadig høyere, raskere og lengre. Trysil-Knut ble et ideal – norsk ungdom skulle stå støtt som Trysil-Knut.

Vi vil forvalte arven fra Trysil-Knut ved å hedre folk i Norge som har gjort de store bragdene med styrke, mot og engasjement. Vi vil løfte fram idealer for norsk ungdom, de som viser veg og som inspirerer andre til å tørre, ville og kunne".

Trysil-Knut prisens jury består av: Sigbjørn Johnsen, Sylvia Brustad, Ole Martin Norderhaug, Bo Halvardsson og Svein Skarpmo.

Trysil-Knutstatuetten deles ut etter mottoet til Trysil-Knut: Raskere, sterkere, høyere, modigere.

Spørsmål om tildelingen rettes til Svein Skarpmo, tel 928 83 045.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge