Gå videre til innhold
Sol og masse folk i Trysil i høstferien
Sol og masse folk i Trysil i høstferien

Nyhet -

Fantastisk start på høstferien i Trysil

For mange er høsten best på fjellet. Faktisk skal 44 % av nordmenn som har høstferie i Norge reise på fjellet. Mange av disse har tatt turen til Trysil, og de har hatt en fantastisk start på høstferien. Se hva Trysils gjester har som favorittaktiviteter i høstferien.

Fantastiske naturopplevelser

Den norske fjellheimen er i vinden som aldri før, rapporterer NHO Reiseliv fra deres ferskeste undersøkelse. Det merker Trysil godt. De har akkurat lagt bak seg tidenes sommer. Nå står trolig tidenes høstferieuker for tur. Vi tok en prat med en familie fra Oslo for å høre hva de skulle gjøre i Trysil i høstferien.

- Vi har kommet til Trysil fordi her får man fantastiske naturopplevelser. Det er masse å gjøre både for store og små. I dag har vi vært ute og syklet hele dagen. I morgen skal vi til Mountain King og teste hundekjøring. Og så skal vi bowle en dag, forteller Torunn Svane Hansen.

- Vi har syklet runden rundt Trysilfjellet, vi har syklet i Gullia og nå skal vi opp og teste den nye sykkelstien, Magic Moose, stemmer Camilla Svane Hansen i.

Her er høstferiegjestenes topp 5-liste over aktiviteter i Trysil:

1. Stisykling

Trysil har tilrettelagt og bygd over 17 km med morsom og utfordrende sti for hele familien. I tillegg har de nettopp åpnet en bike arena med sykkelhopp som er gradert fra lett til vanskelig (grønn til svart). I samme område finner man en asfaltert pumptrack som er blitt veldig populær både for små og store. Å sykle på sykkelstiene i Trysil er helt gratis, og løypene er åpne 24/7. I høstferieukene 40 og 41 går sykkelheisen hver dag fra 11.00 til 16.00.

I tillegg til de tilrettelagte løypene har Trysil over 100 kilometer med naturlig sykkelsti som er merket og kartlagt. Nå er det fantastisk å sykle på snaufjellet.

2. Tur med hundevogn

Kjør hundevogn på samme måte som hundeslede! Mountain King tilbyr turer hver dag i høstferien, og de varer i ca. 45 minutter. Kennelbesøk er også mulig. 

3. Ridning

En ridetur på høsten er en opplevelse så tett på naturen som det går an. Trysil Hestesenter tilbyr både korte og lange rideturer. Kanskje man treffer på en elg i skogen?

4. Minigolf

Prøv den spesielle terreng minigolf-banen med ni hull. Her er foreldre og barn likestilt. Alt kan skje og spenningen er stor. Etter endt runde kan man nyte deilige hjemlagde kaker fra Cafe Arena som ligger like ved minigolfbanen.

5. Toppturer

For mange er høstferie det samme som fjellturer. Trysil har satt sammen ti topper i sitt topptur-program. Dette er alt fra barnevennlige turer til Trysils svar på Besseggen. På alle topp 10-turer finner man toppturkasser. Klipp i toppturkortet og sank toppturer i høstferien! 

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge