Gå videre til innhold
Trysilguidene med sitt populære produkt, stisykkelkurs, har også hatt en økning i sommer i antall deltakere.
Trysilguidene med sitt populære produkt, stisykkelkurs, har også hatt en økning i sommer i antall deltakere.

Pressemelding -

Tidenes sommer i Trysil

I Trysil kan man se tilbake på rekordsommer med hele 44 prosent økning i antall kommersielle gjestedøgn, og det takket være Trysils massive satsning på stisykling. Trysil står nå for nesten 13 prosent av de kommersielle gjestedøgnene i Hedmark og Oppland sommerstid.

Eksplosiv vekst

Etter mange år med stillstand for sommerturismen i Trysil kan man endelig se tilbake på en rekordsommer for skibygda, som nå også er blitt sykkelbygd. For det er sykkel, eller rettere sagt, stisykling som er hovedårsaken til den eksplosive veksten for Trysil nå i sommer. Med en storstilt satsning og investeringer på 12 millioner kroner i ryggen, har Trysil fått et sykkelprodukt som ingen andre i hele Nord-Europa kan skilte med.

- Det er bare andre sesong med bygde og tilrettelagte sykkelstier for Trysil Bike Arena. Vi er overrasket og veldig fornøyd med at sykkelsatsningen har gitt resultater så fort. I fjor så vi tendenser til at flere hytteeiere brukte hyttene sine om sommeren. I år merker overnattingsbedriftene våre i større grad den økte sommertrafikken. Juli isolert sett hadde en økning på 65 prosent i antall kommersielle gjestedøgn. Ser vi samlet på alle sommermånedene har vi totalt en økning på 44 prosent, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. - Hittil i år er det syklet over 92 000 runder i sykkelanlegget vårt. Stolheisen, som har tatt både syklister og turgåere til fjells i sommer, har så langt hatt en dobling i trafikken sammenlignet med fjoråret. Butikkene melder om omsetningstall som nærmer seg julehandeltall. Og aktivitetsbedrifter melder om økning fra i fjor.

Ingen hjelp fra Skibladner

Trysil har verken fått hjelp av Skibladner-sendingene fra NRK eller annen gjennomfartstrafikk i sommer. Stedet er plassert slik at alle som besøker Trysil har et formål her.

- Det er hovedsakelig aktive, norske familier som har vært i Trysil i sommer, i tillegg til alle sykkelentusiastene. Svensker og dansker kjenner godt til vinter-Trysil, men i år har også disse fått øynene opp for sommer-Trysil. Her er det et stort potensiale. Det er det også utover Skandinavia. Etter hvert kan det være interessant å se på de engelske, tyske og nederlandske markedene. Det er land som har veldig mange sykkelinteresserte, sier Sanaker Lohne.

Økt sommerinteresse gir hett hyttemarked

Økt interesse for sommeren i Trysil gir også ringvirkninger i hyttemarkedet. Tidligere har hyttekjøpere i Trysil kun vært opptatt av ski in, ski out. Nå er de like mye opptatt av sykkel,- langrenn og golf inn og ut, skal vi tro Ole Tangnæs i Trysilfjell Hytter AS.

- Vi jobber med en nytt hytteområdet som ligger like ved golfbanen, sykkelstiene og langrennsløypene. Totalt har vi 64 hyttetomter på et område som vi fra 2014 skulle utvikle over fire år. Nå har vi allerede solgt 40 tomter, så dette har gått over alle forventninger. Den typiske hyttekjøperen der er en aktiv familie med ungdom. Plasseringen av tomtene og Trysils satsning på blant annet sykkel og tidlig start på langrennssesongen er noen av grunnene til den store interessen for disse tomtene, forteller Tangnæs.

Stisykkelinteresse i full blomst

Det er ingen tilfeldighet at stisykling har slått an i Trysil. I tillegg til å ha et unikt og godt mottatt sykkelprodukt, så er stisykling virkelig i vinden. Det kan salgssjef fra Ramo, et av Norges ledende firma innen import av blant annet Scott sykler, bekrefte.

- Sykkelsalget generelt har gått ned, og da særlig type hardtails som den jevne Birken-deltaker har syklet på. Men salget av fulldempete stisykler har hatt en betydelig vekst bare siden fjoråret, sier Ole Kristian Rønningen. – Trysil har virkelig truffet blink med sitt sykkelprodukt. Her er det sykkelstier i alle kategorier. Det snakkes varmt om Trysil i sykkelmiljøet om dagen.

Mange spennende sykkelnyheter i vente

Selv om sommeren er på hell, så er ikke sykkelsesongen over i Trysil. Det er fortsatt ventet mye trafikk til Trysil både i september og i høstferien i oktober. Da kan sykkelfolket glede seg enda flere nyheter i Trysil Bike Arena.

- Vi jobber nå på spreng for å få ferdig del to av vår populære flytsti, Magic Moose. I løpet av noen få dager kan vi legge på 2 kilometer til på stien, slik at den blir 5,5 km lang. Denne stien ferdigstilles til neste år, og blir da 7,5 kilometer lang. I tillegg åpnes det et nytt inngangsparti i Gullia med noen fantastiske dirt jumps. Pumptracken blir stadig penere, nå med nylagt asfalt og gress rundt. Den populære sykkelrunden rundt Trysilfjellet, Fjellrunden, har fått en stor oppgradering. Til høstferien står også denne klar, forteller Sanaker Lohne. – I tillegg jobber vi videre med utviklingen, så vi gleder oss til å presentere enda flere sykkelnyheter for dere til neste år. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på 48 15 18 22/gudrun.lohne@trysil.com. 

Emner

Kategorier

Regions


Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet har fått navnet Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa. Utviklingen av stisykkeltilbudet vil bli fyrtårnet og reiseanledningen Trysil har manglet om sommeren og høsten. Totalt skisserer masterplanen en kostnadsramme på 25 millioner kroner som kan gjennomføres over 3 års tid. Satsningen vil kunne gi 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper, en unik satsing på stisykling og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal og helårlig destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge