Følg Destinasjon Trysil

Magisk (h)elg i Trysil

Pressemelding   •   jun 24, 2016 06:25 CEST

Dette er bare ett av de magiske elementene du møter i Magic Moose.

I dag åpnes sommerens mest magiske attraksjon i Trysil, Magic Moose. Det er en heisbasert sykkelsti som kommer til å bli en av Europas lengste flytstier når den står ferdig i løpet av sommeren. På samme tid arrangeres Norges største stisykkelfestival, Utflukt, som er utsolgt for første gang siden oppstart i 2002.

Trysils mest populære attraksjon

Trysil står midt i en storstilt satsning på stisykling. Når sommeren er over er det investert nesten 12 millioner kroner for å utvikle et helt unikt og familievennlig stisykkelprodukt i Trysil. Hittil i år har det blitt syklet over 4000 runder i området Gullia, som er 12 km med bygd sti som ble åpnet i fjor. I dag åpnes en ny sykkelattraksjon i Trysil, som har fått det fengende navnet Magic Moose.

- Det er en stor dag for oss. Vi skal åpne vårt nyeste og mest spektakulære tilskudd til Trysil Bike Arena, flytstien Magic Moose. Med flytsti mener vi en tilrettelagt og morsom sykkelsti som passer for hele familien. Vi har stor tro på at dette kommer til å bli en av våre mest populære attraksjoner på sommeren, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Se film fra Magic Moose her

Sykling på samme måte som ski

Flytstien Magic Moose er Trysils første heisbaserte, bygde sykkelsti. Den kommer til å bli 7,5 km lang når den står helt ferdig i løpet av sommeren, og vil trone på toppen som en av Europas lengste flytstier.

- Denne stien er laget midt i Trysils skibakker. Så her kan familien kose seg på sykkel en hel dag, akkurat på samme måte som man gjør på ski. Man tar stolheisen opp med sykkelen. Så kan man sykle ned i fine, doserte svinger, over lange treklopper og steinhindringer. Kanskje svinger man innom Knettsetra for en lunsj og så opp med heisen igjen. En fin sykkeldag kan avsluttes på samme vis som en skidag, med en afterbike, sier Sanaker Lohne.

At Trysilfjellet og områdene rundt også fylles med gjester på sommeren er naturlig for Norges største skisted. Infrastrukturen er på plass og det er mer enn nok senger å fylle.

- Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til stisykkelutviklingen i starten, særlig til hvordan man skulle tjene penger på dette. Men jeg tok feil, og jeg hadde ikke drømt om at det skulle være så bra å sykle på stiene som nå er bygd. Jeg har veldig stor tro på sykkelproduktet som utvikles i Trysil, sier Bo Halvardsson, daglig leder i Skistar Norge. – Vi gjør vårt for å bidra inn i prosjektet og i sommer kommer stolheisen Fjellekspressen til å gå hver lørdag og søndag og i hele høstferien.

Deltakerrekord for stisykkelfestivalen Utflukt

Stisykkelfestivalen Utflukt arrangeres for fjerde året på rad i Trysil, men det er første året i festivalens historie at den er utsolgt. Dette viser at stisykling er i vinden som aldri før, og er nærmest blitt en folkesport i Norge.

- Vi er meget fornøyd med at Utflukt er utsolgt. Det er solgt ca. 650 festivalpass i år, kontra 500 pass i fjor. Vi ser at det både er flere jenter og barnefamilier med på festivalen i år. Det er gøy. Trysil er sånn sett veldig bra, for de har sykkelstier som passer for alle. Gullia ble en stor suksess på Utflukt i fjor, og i år gleder vi oss veldig til å teste den nye flytstien som åpner i dag, sier Anders Kunze i Fri Flyt.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22 eller gudrun@trysil.com

Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet har fått navnet Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa. Utviklingen av stisykkeltilbudet vil bli fyrtårnet og reiseanledningen Trysil har manglet om sommeren og høsten. Totalt skisserer masterplanen en kostnadsramme på 25 millioner kroner som kan gjennomføres over 3 års tid. Satsningen vil kunne gi 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.