Gå videre til innhold
Trysil åpnet sykkelstier i verdensklasse

Pressemelding -

Trysil åpnet sykkelstier i verdensklasse

Trysil ha lagt bak seg tidenes sykkelhelg, med åpning av nybygde og tilrettelagte stier som er blitt beskrevet som ”stier i verdensklasse”. I tillegg deltok rekordmange på stisykkelfestivalen Utflukt arrangert av Terrengsykkel i samarbeid med Destinasjon Trysil.

Vil bli Skandinavias største stisykkeldestinasjon

Over 200 personer hadde samlet seg fredag ettermiddag til offisiell åpning av de nybygde stiene i Gullia i Trysil, som er en del av stisykkelprosjektet Trysil Bike Arena. Til nå er det investert 3,5 millioner kroner i prosjektet som skal få flere sommerturister til skibygda, og i løpet av sommeren vil 10 km tilrettelagte sykkelstier sno seg frem i Gullia. Målet er å bli Skandinavias største stisykkeldestinasjon for hele familien.

- Fra fylkeskommunen er dette et prosjekt som vi har støttet. Vi mener det er et bra og viktig tiltak som vi får på plass i Trysil og Hedmark. Dette er bra for folkehelsen, reiselivsutviklingen og sysselsettingen, sa fylkesråd Per Gunnar Sveen, før han klippet over snora.

Sykkelstier i verdensklasse

Rundt 1200 sykkelturer har blitt gjennomført på de nye stiene i Gullia i helgen. Tilbakemeldingene er overveldende, både fra nybegynnere, familier og de mest ihuga stisyklistene som har uttalt seg at stiene er i verdensklasse.

- Vi er veldig stolte over det nye sykkelproduktet som vi har utviklet. Vi gjør dette for å få mer trafikk til Trysil på sommeren og høsten, for å få en mer bærekraftig og helårig turistdestinasjon. Hvis vi når målene vi har satt oss for stisykkelprosjektet vil dette kunne gi store ringvirkninger for næringslivet i Trysil, i tillegg til flere helårs arbeidsplasser, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

Rekord for stisykkelfestivalen Utflukt

Det er ikke uten grunn av Utflukt kalles for Norges største og hyggeligste stisykkelfestival. 450 stisyklister har i helgen kost seg i Trysil med guidede turer, enduro-ritt, stand-up, testing av sykler og mye mer.

- Vi er veldig fornøyde med årets Utflukt. Vi har hatt rekord i antall deltakere, og det er veldig hyggelig å se at det er så mange som ikke har vært med tidligere. Mange kommer allerede torsdag, det er flere jenter med i år og i tillegg til at det er langt flere som kommer på Utflukt sammen med familien, forteller festivalsjef Anders Kunze i Fri Flyt. - Helgen har vært preget av bra vær, brede smil og fantastiske stier. Det er mye mulig at vi legger Utflukt til Trysil også til neste år, smiler festivalsjefen lurt.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22 eller e-post gudrun@trysil.com.    

Emner

Kategorier

Regions


Fakta om Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet har fått navnet Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa. Utviklingen av stisykkeltilbudet vil bli fyrtårnet og reiseanledningen Trysil har manglet om sommeren og høsten. Totalt skisserer masterplanen en mulig utbygging med en kostnadsramme på 25 millioner kroner, men dette er avhengig av at mange aktører støtter prosjektet med midler. Satsningen vil kunne gi 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge