Gå videre til innhold
Stisykkelfest i Trysil

Pressemelding -

Stisykkelfest i Trysil

Mens enkelte sykkelritt merker en nedgang i antall deltakere, har sykkelarrangementer uten stoppeklokke og startnummer blitt mer og mer populære. Utflukt, Norges største stisykkelfestival, forventer rekordantall i år når arrangementet går av stabelen i Trysil 18. til 21. juni.

Stieldorado i Trysil

For tredje året på rad inntar stisyklister Trysil for en helg fylt med guidede sykkelturer, teknikk-kurs, stand-up, pølsegrilling og mye mer. Stisyklistene er opptatte av å ha det gøy og kose seg på tur, og det kan se ut som at de har oppdaget stieldoradoet i Trysil.

- Vi er svært fornøyd med at Utflukt legger stisykkelfestivalen til Trysil. Det er helt i tråd med den satsingen vi gjør på stisykling, som skal gjøre oss til Skandinavias største stisykkeldestinasjon. I år skal vi også presentere en stor stisykkelnyhet som en kickstart på arrangementet. 19. juni åpner vi 10 kilometer med nybygd sti i Trysil Bike Arena, som kommer til å bli en av våre hovedattraksjoner i sommer, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

- Trysil har utrolig mye fokus på stisykling om dagen og det betyr at nye stier ser dagens lys. Derfor vil folk som var med på Utflukt i 2013 og 2014 finne nye og uutforskede stiperler. De nybygde stiene i Trysil Bike Arena betyr at vi kan tilby utfordringer både for de drevne stisyklister, men også for de som akkurat har begynt å hive seg på stisykkeltrenden. Trysil kan tilby noe for de aller fleste og dette er grunnen til at vi liker å holde Utflukt i Trysil, sier festivalsjef Anders Kunze i Fri Flyt.

Rekordantall og fullspekket program

Stisykkelfestivalen Utflukt arrangeres for niende året på rad. Festivalen har hatt en enorm vekst siden oppstart, noe som naturlig nok skyldes at stisykling nærmest har blitt en folkesport de siste årene. I år forventes det at over 500 stisyklister tar turen til Trysil.

- Årets Utflukt kan skilte med et fullspekket program. 30 guider vil ta deg med på tur og vise deg perlene i Trysil, noe som er svært populært. Det blir mulighet for å teste sykler fra flere store sykkelmerker. Heisen er åpen både fredag, lørdag og søndag. Vi får besøk av stand up komikerne Dag Sørås og Jan Tore Kristoffersen lørdagskvelden og så blir det visning av sykkelfilmen Unreal, som har verdenspremiere 18. juni. Du kan også oppleve show med Norgesmester i Trial, Eirik Ulltang, eller lære trial av Eirik på kurs dagen etter, forteller en ivrig festivalsjef.

– Ikke nok med det, i år lanserer vi en lavterskel enduro-konkurranse, Utflukt Enduro, hvor både hurtigste og de midt i mellom kan hente hjem store premier. Vi nærmer oss dobbelt så mange påmeldte sammenlignet med fjoråret. Nå håper vi å nå maks deltakerantall innen 15. juni, når vi stenger forhåndspåmeldingen, sier Kunze.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22 eller e-post gudrun@trysil.com.        

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Fakta om Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet har fått navnet Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa. Utviklingen av stisykkeltilbudet vil bli fyrtårnet og reiseanledningen Trysil har manglet om sommeren og høsten. Totalt skisserer masterplanen en mulig utbygging med en kostnadsramme på 25 millioner kroner, men dette er avhengig av at mange aktører støtter prosjektet med midler. Satsningen vil kunne gi 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge