Gå videre til innhold
Trysil får hjelp i verdensklasse

Pressemelding -

Trysil får hjelp i verdensklasse

Trysil har mobilisert med 13 stibyggere som i dag starter jobben med å få ferdig nye sykkelstier til sommeren. Internasjonale krefter og et bredt spekter av kompetanse er hentet inn for å skape Skandinavias beste og største sykkeldestinasjon.

Brenner for Trysils sykkelprodukt

Trysil går mot en ny sesong, og de lokale stisyklistene har allerede kickstartet stisykkelsesongen på til dels våte, men snøfrie stier. I et skogsområdet like nedenfor Trysilfjellet har 13 stibyggere installert seg med verktøy og gravemaskiner.

- I dag setter vi i gang med jobben som vi startet på i fjor. Vi skal ferdigstille 10 km med morsom og tilrettelagt sykkelsti som skal være klar til bruk under Utflukt som starter 18. juni. Vi har samlet mye kompetanse og mange nasjonaliteter, både nordmenn, svensker, australiere, franskmenn, aktive endurosyklister, gravere og en svensk mester i downhill, til denne jobben. Felles for alle er at de brenner for å skape et best mulig stisykkelproduktet i Trysil, sier Anders Wassgren, prosjektleder for Trysil Bike Arena.

Fransk bistand

Franske Bike Solutions har bistått i Trysils stisykkelprosjekt siden planleggingsfasen. De har nå sendt tre menn med ulike bakgrunner til Trysil for å bistå med byggingen, og lære opp lokale krefter hvordan man bygger sti.

- Vi er svært fornøyd med at Yannick, Gabriel og Maxime fra Bike Solutions kan bistå i jobben med å utvikle stisykkelproduktet til Trysil. Yannick er mesterhjernen bak designet og utformingen av de nye stiene som bygges nå, og skal gi teknisk opplæring. Gabriel er landskapsarkitekt og Maxime er snekker som skal hjelpe til med kloppebygging og alle andre tre-elementer. I første omgang skal de og resten av teamet jobbe med de nye stiene, ferdiggjøre disse og så fortsetter vi med videre utbygging, også andre steder i Trysil, forteller Wassgren.

En ny sykkelopplevelse for alle

Det blir storstilt åpning av den nye sykkelstien i Trysil Bike Arena fredag 19. juni, og tryslingene kan neste ikke vente med å få dette klart.

- Vi er svært stolte av den jobben som gjøres nå, og har stor tro på at dette blir et produkt som kommer til å bli brukt av mange. Det er en fin plass å bli introdusert for stisykling på, enten du vil ta med deg barna eller venner som er nysgjerrig på stisykling. Her vil de oppleve morsom oppoversykling, nedoversykling som gir smak av flytstier, de kan velge høyere vanskelighetsgrader på utfordringer etter hvert som de får dreisen på syklingen, rett og slett noe for en hver – uavhengig av sykkelbakgrunnen din, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22 eller e-post gudrun@trysil.com.

Emner

Kategorier

Regions


Fakta om Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet har fått navnet Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa. Utviklingen av stisykkeltilbudet vil bli fyrtårnet og reiseanledningen Trysil har manglet om sommeren og høsten. Totalt skisserer masterplanen en mulig utbygging med en kostnadsramme på 25 millioner kroner, men dette er avhengig av at mange aktører støtter prosjektet med midler. Satsningen vil kunne gi 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge