Gå videre til innhold
Det var mange som gledet seg over åpningen av Gullia i helga
Det var mange som gledet seg over åpningen av Gullia i helga

Pressemelding -

Knallstart for Trysil Bike Arena

Fredag åpnet det populære sykkelområdet, Gullia, i Trysil igjen. Det var tydelig at mange hadde ventet på dette. 400 syklister har kost seg i strålende sol og på tørre stier i Gullia åpningshelga, og det er syklet nærmere 1000 runder i området. I sommer er det duket for enda flere sykkelnyheter fra Trysil.

 Unikt i Norge

Det var i fjor Trysil åpnet 13 km med nybygde sykkelstier i området de kaller Gullia. Sykkelproduktet i Trysil er helt unikt i Norge. Ingen andre destinasjoner har laget et så tilrettelagt og spennende sykkelområde som passer bra både for familier og for den drevne stisyklisten. Etter åpning av Gullia i fjor ble området beskrevet som ”et område med sykkelstier i verdensklasse”. Trysil er med andre ord på god vei til å nå målet som Skandinavias største sykkeldestinasjon, og når sommeren er over er det investert nærmere 10 millioner i sykkelsatsingen.

- Vi har hatt mange henvendelser den siste måned fra ivrige syklister som har lurt på om Gullia har vært klar, så nå er vi veldig fornøyd med å kunne ønske stisyklistene velkomne til Trysil igjen, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. - Gullia er ikke heisbasert, så der er det åpent hele dagen og gratis for alle. I helga var det nesten kø-tendenser inn sykkelområdet. Vi har til og med hørt om familier som har droppet tradisjonell 17. mai-feiring for å heller sykle i Trysil.

En av Europas lengste flytstier

I løpet av sesongen vil Trysil åpne ytterligere 15 til 20 km bygd sykkelsti. Sommerens heteste nyhet blir en såkalt flytsti som skal gå fra toppen av stolheisen Fjellekspressen.

- Vi er nå i gang med å bygge det som skal bli en av Europas lengste flytstier. Stien vil være 7,5 km lang når det står ferdig i løpet av sommeren. Tanken er at hele familien kan kose seg med heisbasert sykling – heis opp og deilig flyt nedover hvor du verken trenger å bremse eller tråkke. Vi har stor tro på at dette kommer til å bli en svært populær sti, sier Sanaker Lohne.

Flere spennende nyheter lanseres

Flere sykkelnyheter er planlagt lansert i løpet av sommeren. Det utvikles nå en Bike Park, som blir den nye inngangen til Gullia. Her vil man finne informasjonstavler, en 150 meter lang pumptrack, dirtjumps, øvelsesløyper, benker og muligheter for grilling. Et perfekt utgangspunkt og samlingssted for en sykkeldag i Trysil. Gullia vil utvides med ytterligere 7 km med bygd sti hvis ytterligere finansiering kommer på plass. Området vil da ha cirka 20 km med tilrettelagte sykkelstier.

- Vi er svært fornøyd med fremdriften til stisykkelprosjektet Trysil Bike Arena. Vi investerer og utvikler i takt med masterplanen som ble laget i 2013, i samarbeid med franske Bike Solutions. I tillegg vitner besøkstallene fra helgen og fra fjoråret om at vi er på riktig vei. Familier vil tilbringe kvalitetstid sammen, på sykkel, i Trysil. Det kan se ut som at hele Trysil omfavner sykkelsatsingen. Flere utvider åpningstider og tilrettelegger for syklistene. Vi er rett og slett på vei til å bli en sykkeldestinasjon, smiler Sanaker Lohne.

Sykkelarrangement i Trysil i sommer

10. - 12. juni: GT Good Times Tour

23. - 26. juni: Utflukt – Norges største stisykkelfestival

1. – 3. juli: Trysilrittet

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet har fått navnet Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa. Utviklingen av stisykkeltilbudet vil bli fyrtårnet og reiseanledningen Trysil har manglet om sommeren og høsten. Totalt skisserer masterplanen en kostnadsramme på 25 millioner kroner som kan gjennomføres over 3 års tid. Satsningen vil kunne gi 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge