Gå videre til innhold
Internasjonal heder til Bike Solutions og Trysil Bike Arena

Nyhet -

Internasjonal heder til Bike Solutions og Trysil Bike Arena

Bike Solutions og Trysil Bike Arena har fått internasjonal pris fra Cluster Montagne Awards. Prisen deles ut annenhvert år og hedrer selskaper for innovasjon og utvikling av fjelldestinasjoner og skiområder. Bike Solutions og Trysil Bike Arena har fått den internasjonale prisen og Yannick Menneron, leder av Bike Solutions, mottok prisen på messen Cluster Montagne.

Messen er den nest største av sitt slag i Europa, og samler over 300 fjelldestinasjoner i Grenoble. Anders Wassgren, prosjektleder for Idrettsopplevelser i Destinasjon Trysil, var tilstede og fortalte forsamlingen om Trysil utvikling og erfaringer med Trysil Bike Arena.

- Dette var i konkurranse med flere andre store internasjonale prosjekter, forteller Anders Wassgren.- Det viser at prosjektet har blitt lagt merke til og i tillegg at vi jobber sammen med designere verdenstoppen.

Utviklingen av Trysil Bike Arena startet i 2014. I løpet av 2015 ble det åpnet 13 km med nybygd sti i Gullia i tillegg til kartlegging av over 100 km eksisterende stier og etablering av ferdighetsbane, pumptrack, sykkelleie og sykkelkurs. Byggingen av en flytsti fra Fjellekspressen ned til Turistsenteret via Knettsetra startet høsten 2015 og vil ferdigstilles sommeren 2016. I tillegg planlegges det videre for ytterligere utvikling. 

- Det er utrolig artig at stisykkelprosjektet vårt legges merke til internasjonalt, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. - Dette er et stort samarbeidsprosjekt, og det er takket være vilje fra mange parter i Trysil og Hedmark at vi har fått til dette spleiselaget og kan realisere stisykkelsatsningen. Den vil bety mye for mange i Trysil og vår region.

- Sommeren som kommer blir spennende, både med tanke på videre utvikling av sykkelstiene og med tanke på hvor mange som vil besøke oss for å teste de ut. Til helga avslutter vi en strålende vintersesong og har begynt å glede oss til sommer og sykkel.

Om Trysil Bike Arena se: http://www.trysil.no/sykkel

Om Bike Solutions se: http://bikesolutions.fr/en_index.htm

Om Cluster Montagne se: http://www.cluster-montagne.com/

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge