Gå videre til innhold
Test virtuell stisykling i Trysil Bike Arena
Test virtuell stisykling i Trysil Bike Arena

Pressemelding -

Trysil først ut med virtuell stisykling

2016 er sagt å være året da teknologien VR, virtual reality, kommer ut til alle. Nå lanserer Trysil, som den første destinasjonen i Norge, en helt ny måte å markedsføre sommerproduktet sitt på. Ved å kombinere VR og stisykling i Trysil Bike Arena, kan du nå oppleve hvordan det er å sykle på sti i Trysil før du har kommet til stedet.

Med VR-briller og Making Views app kan du nå få en virkelighetsnær opplevelse av å sykle i Trysilskogen. Opplevelsen i VR er ikke langt unna det reelle - det virker som om du er der!

- Trysil og Making View har i flere år samarbeidet rundt interaktive 360-graders konsepter. Nå er Trysil først igjen med å lansere en VR-opplevelse av en av sine ny sommer-attraksjoner, sier Are Vindfallet i Making View AS.

Den første destinasjonen med VR

VR er en hurtigvoksende teknologi og er spådd å endre mange bransjer i årene som kommer. Reiselivsindustrien er en av bransjene som vil få mange muligheter innen VR. Ved hjelp av VR kan en potensiell gjest virkelig danne seg et helt inntrykk av en destinasjon eller aktivitet og gjennom det få et helt annet beslutningsgrunnlag for å bestille sin reise.

- Det at Trysil er så tidlig ute, og er den første destinasjonen i Norge som gjør dette, vil gi et positivt inntrykk av en fremoverlent og markedsledende destinasjon, sier Vindfallet.

Markedsføringsmiddel som virker

Trysil vil gjøre stisykling til det store trekkplasteret om sommeren og høsten.

- Trysil er midt i et utviklingsprosjekt for å utvikle stisykling som en reiseanledning for familien, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Stisykling er i sterk vekst i Norge og for oss er det viktig å få vist frem hva dette dreier seg om. Vi synes derfor at en VR-opplevelse hvor man blir tatt med ut på en virkelighetsnær sykkelopplevelse i skogen, er en bra måte å formidle hva vi er i ferd med å utvikle i Trysil, sier Lohne.

VR-brillene blir brukt på messer for å fronte Trysil, og blir levert til turoperatører og journalister for at de skal få et innblikk i hva Trysil sin stisykkelopplevelse er.

- Det er morsomt å vise frem stisykling i Trysil på denne måten. Tilbakemeldingene er veldig gode og viktigst av alt er at de sier de ønsker å teste sykkelstiene i virkeligheten til sommeren, for det ser jo så gøy ut, forteller Lohne.

Hvordan teste:

  • For å teste stisyklingen i Trysil Bike Arena i VR trenger du et par VR-briller.
  • Last deretter ned app’en til Making View på telefonen din, lenker finner du her:
    http://www.trysil.no/no/Gjore/Sommer/sykkel/vr/
  • Åpne app’en og velg filmen «Trysil Bike Arena»
  • Sett på deg brillene og sykle i vei i Trysilskogen!

For mer informasjon:

Gudrun S. Lohne, daglig leder, Destinasjon Trysil, tlf +47 48 15 18 22

Are S. Vindfallet, CEO, Making View, tlf +47 99 52 52 00

Making View AS er et selskap med base i Hamar som er ledende i verden på utvikling og produksjon av VR konsepter. Selskapet jobber med internasjonale brands som Audi, Oakley, Mercedes, Hyundai, Red Bull m.fl.og har vunnet flere internasjonale priser for sine konsepter.

Les mer om VR og reiselivsmarkedsføring her:

https://www.tnooz.com/article/virtual-reality-tourism-marketing/

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 30 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal og helårig destinasjon med en unik satsning på stisykling og idrettsopplevelser. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge