Gå videre til innhold
I Trysil finner man tilrettelagte og morsomme sykkelstier rett utenfor hotelldøra.
I Trysil finner man tilrettelagte og morsomme sykkelstier rett utenfor hotelldøra.

Pressemelding -

Flere vil på aktiv ferie i Trysil

Radisson Blu Resort Trysil har per dags dato en økning av sommergjester på 50 prosent. En økning som mottas med stor glede da det muliggjør flere arbeidsplasser i Trysil, og skaper forutsetninger for en vel fungerende helårsdrift.

Stisykling gir flere gjester

Radisson Blu Resort Trysil har vært en aktiv partner i utviklingen av Trysil Bike Arena. Dette er Trysils storsatsning på sommerdelen av året, ett prosjekt som hittil har kostet 12 millioner kroner. Prosjektet har blant annet utviklet over 16 km med tilrettelagte og familievennlige stier for sykling, øvingsbaner og pump tracks i nærområdet til Radisson Blu Resort Trysil. Resorthotellet, som har helårsdrift, har vært en av næringslivets aktører som har bidratt mest finansielt. Nå ser man resultatene for at man turte å satse på dette prosjektet. Resorthotellet går mot en svært aktiv sommer med en beleggsøkning på hele 50 prosent for perioden juni til august sammenlignet med fjoråret.

-Vi ser at det blir en mer tydelig reiseanledning til Trysil for sommeren, og en større interesse rundt andre aktiviteter som finnes i Trysil. Stisykling blir ett trekkplaster, men vi ser at trenden for aktiv ferie og gjerne i form av naturopplevelser sammen med familien øker, sier Pontus Åkesson, hotellsjef på Radisson Blu Resort Trysil.

Aktive familier søker naturopplevelser

I følge en undersøkelse gjennomført av TNS Gallup mener over 72 prosent av nordmenn at den beste sommerferien inneholder turer og naturopplevelser.

- Det er gledelig at vi endelig har tallfaste bevis på at vår satsing på stisykling begynner å ta av. I fjor så vi en tendens til at flere hytte-eiere begynte å bruke hyttene sine også om sommeren. Nå begynner andre aktive familier å få øyene opp for sommer-Trysil. Og det er ikke bare nordmenn. Nå kommer svenskene og danskene til Trysil for å sykle på sti, sier daglig leder i Destinasjon Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. - For to uker siden åpnet vi vår nyeste attraksjon i Trysil Bike Arena; en 3,5 km lang flytsti som ligger midt i skibakkene. Den har nå blitt syklet 5000 ganger siden åpningen. Det er helt vilt.

Les mer om åpningshelgen for Trysils mest magiske sykkelsti

Lokale bidrar til suksess

Hotellsjefen mener at suksessfaktoren for den positive sommerutviklingen kommer av den lokale oppslutningen og entusiasmen for stisykkelprosjektet.

- Mye skyldes at vi samarbeider godt og at vi vil få det til. I tillegg har vi i dag et mer fungerende markedsråd med Destinasjon Trysil i spissen, og der vi fra resorthotellet er med og bidrar aktivt. Det gjør at markedstiltakene våre er bedre synkronisert og har mer kraft nå enn tidligere når alle jobbet hver for seg.

Flere helårsstillinger

Radisson Blu Resort Trysil har utvidet sitt team i resepsjonen, restauranten og på aktivitetssiden for hele sommeren.

- På grunn av økningen i barmarksesongen i Trysil kan resorthotellet beholde flere ansatte fra vintersesongen. I år er det fire til seks stillinger som blir berørt av denne positive utviklingen. Om utviklingen fortsetter i denne takten er neste steg at vi kan ansette flere i helårsstillinger. Dette er svært gledelig, ikke bare for resorthotellets del, men også for Trysil, understreker Åkesson.

Et aktivt sommerprogram

Resorthotellet har lagt mye tanke bak å tilrettelegge for gjestene som kommer i sommer. De har satt opp et eget sommerprogram med aktiviteter som guidede fjell-, løpe- og stisykkelturer. Inne på resorthotellet venter morsomme og avslappende aktiviteter som bowling, bad, surf og SPA.

- Vi ønsker at våre gjester skal sjekke inn og slippe ned både bagasje og skuldrene før de begir seg ut i naturens fornøyelsespark for å oppleve alt den har å tilby. Vi tenker det er en selvfølge at vi har et eget team som tar med gjester ut for å vise våre perler både ute og inne, sier hotellsjefen.

Fakta om nordmenns ferieplaner

TNS Gallup har i forkant av sommeren 2016 spurt drøyt 1200 nordmenn over 18 om deres sommerferieplaner:

*4 av 5 skal reise på sommerferie i år.

*Av disse skal 6 av 10 feriere i Norge.

*Av de som skal feriere i Norge, svarer 1 av 3 (32 prosent) at de skal på sykkeltur i løpet av ferien.

*72 prosent mener den beste sommerferien inneholder turer og naturopplevelser.

For mer informasjon, ta kontakt med

Pontus Åkesson, hotellsjef for Radisson Blu Resort Trysil, telefon 99 28 00 09/pontus.akesson@radissonblu.com, eller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på 48 15 18 22/gudrun.lohne@trysil.com. 

Emner

Kategorier

Regions


Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet har fått navnet Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa. Utviklingen av stisykkeltilbudet vil bli fyrtårnet og reiseanledningen Trysil har manglet om sommeren og høsten. Totalt skisserer masterplanen en kostnadsramme på 25 millioner kroner som kan gjennomføres over 3 års tid. Satsningen vil kunne gi 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper, en unik satsing på stisykling og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal og helårlig destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge