Gå videre til innhold
Trysil er kjent som et snøsikkert sted, men i år blir det muligens rekordår med snø.
Trysil er kjent som et snøsikkert sted, men i år blir det muligens rekordår med snø.

Nyhet -

Går mot tidenes vinterferie i Trysil

Vi går mot det som ser ut til å bli tidenes beste og mest snørike vinterferie. Her er de 10 beste tipsene til en opplevelsesrik vinterferie i Trysil.

1. Ta med hele familien på guidet offpiste

Opplev offpiste-mulighetene i Trysil på en trygg og morsom måte. Trysilguidene viser dere steder som dere sikkert ikke hadde funnet på egen hånd. Skikjøring utenfor løypene er spennende både for store og små, men pass på, det er fare for at dere alle blir hekta på offpiste!

2. Trugetur i flott vinterlandskap

Med truger kan man oppleve naturen på en helt ny måte. Bli med på en fantastisk to timers trugetur i vinterlige omgivelser. Turene er for alle, og guiden velger rute avhengig av vær- og føreforhold. Man får selvfølgelig lånt truger og staver.

3. Idyll på hesteslede

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen som har plass til hele 50 personer. Her blir servert den deiligste elggryten og barna kan grille Trysils beste elgpølser på bålet inne i lavvoen.


4. Vinterklatring

Vinterklatringer en helt ny vinteraktivitet i Trysil. Klatreparken Høyt & Lavt Trysil åpent i sommer og hadde stor suksess. Nå åpner de klatreparken om vinteren for en litt annerledes, men like gøy opplevelse. Sørg for at du har godt med klær og gode hansker. All klatring, bortsett fra banen for de aller minste, starter fra et 12 meter høyt tårn. Det er fem klatrebaner i ulike vanskelighetsgrader, og til sammen 66 klatreelementer.


5. Tidligski

Det er fine skiforhold i Trysil nå og alle heiser og bakker er åpne. Ønsker du en eksklusiv og unik start på skidagen din kan vi virkelig anbefale Tidligski. Første tidligski er lørdag 3. februar. Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nypreparerte bakkene i Høgegga nesten for seg selv i to timer. Økta avsluttes med frokost på Knettsetra.

Husk at Tidligski krever egen billett, som må forhåndsbestilles senest kvelden før. Antall plasser er begrenset, og det er førstemann til mølla som gjelder. Tidligski kan du være med på hver onsdag og lørdag til 31. mars.

6. Sledehundtur

Ta med deg familien på sledetur med hund. De fleste voksne deltakerne kjører egne sleder, så her får man virkelig mye action for pengene. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. Man velger mellom korte turer på 40 min eller halvdags- og heldagsturer. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

7. Langrennsløyper for alle nivåer

Trysil har nå over 100 kilometer med preparerte langrennsspor i og rundt Trysilfjellet, 500 kilometer totalt i Trysil. Dersom man skal ta med seg familien på langrennstur er for eksempel Ole G-vegen, like ved langrennsarenaen, en populær løype. Den er ganske rett frem, og passer fint for barn. Ole G-vegen starter like ved Radisson Blu Resort Trysil.

Å legge turen innom ei skogskoie som selger vafler og varmt drikke er vinterferieaktivitet på sitt beste! Svesætra, mellom Fageråsen og Slettås, holder åpent hver dag mellom kl 10 og 15. Skorkoia på Ås har helgeåpent. 

8. Bad og bowling

Selv om vinterferien handler mye om uteaktiviteter, så må man kunne kose seg inne også. På Radisson Blu Resort Trysil finner du badeaktiviteter for alle. Det er tre ulike basseng, både for de helt minste, for de som vil svømme litt og for de som vil leke og eller prøve klatreveggen som går opp fra bassenget. Ønsker dere en morsom utfordring kan dere prøve surfebølgen. Mor kan snike seg inn på spa-anlegget som ligger vegg i vegg, dersom det frister mer. Eller utfordre dine familien til en uhøytidlig bowlingkonkurranse i Chill Bowl & Dine! Hallen har åtte bowlingbaner i verdensklasse!

9. Valles ukesprogram

Snømannen Valle er Skistars barnekonsept, og gjennom vinteren har han et eget ukesprogram for barn. Tirsdag er det SuperTirsdag på Trysil Turistsenter, og tilsvarende Super-Torsdag på Trysil Høyfjellssenter. Dette betyr blant annet Valleshow og Valles afterski. Selvfølgelig kan du også være med på Valles morsomme aktiviteter på andre ukedager også.

Sjekk ut Valles verden for enda flere Valle-sprell. En annen morsom aktivitet er aking. I Eventyr er det laget en akebakke som er inngjerdet, og her kan man kan låne rattkjelker helt gratis.

10. Shopping

Trysil har et levende sentrum med over 50 butikker for enhver smak. Dagligvarer, klær, sko, interiør og byggevarer er noe av det du finner. I butikkene våre møter du personale med genuin interesse for deg og dine ønsker. Sørg også for å sikre deg Trysilkortet i en av butikkene våre - dette gir deg gode rabatter året rundt! Etter en shoppingrunde kan vi anbefale deg å ta turen innom konsepthotellet Trysil Hotell som åpent i sommer. Her finner man både håndverksbakeri og kafé, Trysils første mikrobryggeri samt brewpub og restaurant.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge