Gå videre til innhold
Sterk vekst i det internasjonale markedet

Pressemelding -

Sterk vekst i det internasjonale markedet

Trysil har lenge vært dominert av svensker og dansker. Nå har resten av Europa oppdaget denne "lille" konkurrenten til alpene. Og flere skal det bli - når flyplassen Scandinavian Mountains Airport åpner i desember til neste år.

Norges største skidestinasjon, Trysil, har helt siden oppstart vært et yndet reisemål for skiglade svensker og dansker. De siste årene har man sett at tilstrømning fra Europa har vært i sterk vekst. I år ser det ut til å toppe seg.

- Det er svært gledelig å se at flere og flere internasjonale gjester finner veien til Trysil. Vi er inne i vårt sjette år med vekst i det britiske markedet. På resorthotellene våre, Radisson Blu, er det en økning i antall britiske gjestedøgn på 24 prosent. I tillegg vokser både det tyske og det nederlandske markedet totalt i Trysil, forteller Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil. - Og det er veldig gøy å se at russerne er tilbake. Resorthotellene rapporterer om en sterk vekst også i dette markedet.

Godt rykte

Trysil har hatt en veldig god start på årets sesong. Det er kommet opptil flere snødumper, noe som sikrer god snøforholdene ut sesongen. Nettopp snøsikkerhet er en av grunnene til at internasjonale gjester velger Trysil fremfor andre europeiske skisteder.

- Trysil har fått et veldig godt rykte blant briter og nederlendere. Sikre snøforhold, kort og effektiv reise fra flyplass til skiløypene, veldig godt tilrettelagt for nybegynnere og familier, god standard på overnattingsfasiliteter, høy kvalitet på service og alle snakker engelsk er grunnene til at briter velger Trysil, forteller Trevor De Villiers fra Norway Home of Skiing.

Verdensdestinasjon

I desember 2019 står flyplassen Scandinavian Mountains klar for å ta i mot ytterligere internasjonale gjester. Dette åpner opp for helt nye markeder, og for helt nye målgruppe.

- Vi har stor tro på at den nye flyplassen på svensk siden kommer til å gjøre Norge og Trysil mer attraktivt. Den korter ned avstanden til skianlegget, noe som gir Trysil et stort konkurransefortrinn i forhold til mindre tilgjengelige skisteder som for eksempel de i alpene. Det åpner opp for en ny målgruppe innen skisegmentet, som ikke finnes fra før. Nemlig internasjonale gjester på korte turer, sier Henrik Verner Jensen, markedssjef i Visit Norway.

Rigger seg for enda flere internasjonale gjester

Trysil har i mange år jobbet med internasjonale gjester, og over 70 prosent av dagens kommersielle gjestedøgn er utenlandske. Men det jobbes nå i hele regionen for å være enda bedre rigget til å ta i enda flere internasjonale gjester.

- Vi er gode på mye, men det er selvfølgelig mange forbedringsområder som vi skal jobbe med nå. Blant annet må vi bli bedre på språk, vi må ha enda flere opplevelser, det er stort potensiale i handelsnæringen og det må utvikles og bygges nye kommersielle senger. Og her skjer det mye. Bare på Turistsenteret skal det bygges 2500 nye senger de neste årene, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

For mer informasjon, ta kontakt med

Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil, telefon 992 80 071 eller e-post: turid.viken@skistar.com, eller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com. 

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge