Gå videre til innhold
Denne danske gruppen er i Trysil for femte gang. Her samlet på toppen av Trysilfjellet. Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon. Trysil
Denne danske gruppen er i Trysil for femte gang. Her samlet på toppen av Trysilfjellet. Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon. Trysil

Nyhet -

Vinterferien nærmer seg - ti ting å gjøre i Trysil

Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre ti tips til morsomme opplevelser for store og små.

1. Hundeslede

Hundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag. Det er to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med deg familien på sledetur med hund. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

2. Kjelke ned en av Norges lengste kjelkebakker

Prøv en opplevelse utenom det vanlige. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet (cirka 45 minutter å kjøre fra Trysil sentrum). Kjelken hektes på en heis som drar deg opp og når du kommer på toppen er det bare å sette utfor. Bakken er 1600 meter lang. Er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Aldersgrense er 10 år. Nytt i år er at de også har åpnet en kjelkebakken for de minste hvor det er 5 års anbefalt aldersgrense, og barna må kjøre sammen med en voksen.

3. Tidligski

Ønsker du en eksklusiv og unik start på skidagen din kan vi virkelig anbefale Tidligski. Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nypreparerte bakkene i Høgegga nesten for seg selv i to timer, fra klokken 07.00 til 09.00. Avslutt tidligskien med en deilig frokost.

Du kan delta på Tidligski lørdager (fra den 6. februar), samt onsdager i ukene 8 og 9, og fire dager (ons-lør) i påsken.

4. Kanefart

Bli med på et vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen, som er målet for turen. Her får du servert en deilig 3-retters middag, med blant annet elgbiff-gryte og gårdskonas eplekake.

5. Skøyter

Et besøk på skøytebanen gir garantert store smil hos både små og store! Skøytebanen ligger ved elva, i Trysil sentrum. Banen er klargjort så sant vær og forhold tillater det og er gratis å bruke. Banen har flomlys som lyser hele kvelden. Skøyter må du ta med selv.

6. Trugetur

Med truger kan man oppleve naturen på en helt ny måte. Bli med på en fantastisk to-timers familievennlig trugetur med guide i vinterlige omgivelser i. Turen passer alle aldre, og guiden vil tilpasse lengde, terreng og hastighet etter hvem som er med på denne spesielle villmarksturen. Lån av truger og staver er inkludert i prisen.

7. Skiskole for barn (og voksen)

Synes du det er vanskelig å lære barna å stå på ski? På skiskole med Trysilguidene vil barna dine garantert ha det gøy, og læringskurven vil være bratt. Kanskje blir det tid for en voksentur på ski mens barna er på skiskole? Eller så kan du benytte sjanse til å gå på skiskole selv. Man blir aldri en utlært skikjører.

8. Vinterridning


Nå kan du bli med Trysil Hestesenter på vinterridning! Det er en stor opplevelse å få følge med de snille hestene og det trygge vertskapet ut på tur i det snøkledde landskapet. Hestesenteret tilbyr 1,5 times ridetur, inkludert stopp med varmt drikke i lavvoen.

9. Innendørs moro med bad, surf, bowling eller golf

Selv om vinterferien handler mye om uteaktiviteter, så må man kunne kose seg inne også. På Radisson Blu Resort Trysil finner du badeaktiviteter for alle. Det er tre ulike basseng, både for de helt minste, for de som vil svømme litt og for de som vil leke og eller prøve klatreveggen som går opp fra bassenget. Ønsker dere en morsom utfordring kan dere prøve surfebølgen. Mor kan snike seg inn på spa-anlegget som ligger vegg i vegg, dersom det frister mer. Eller utfordre dine familien til en uhøytidlig bowlingkonkurranse i Chill Bowl & Dine! Hallen har åtte bowlingbaner i verdensklasse!

Innendørs golf i golfsimulator er også en populær innendørsaktivitet i Trysil. Passer for alle, enten du er erfaren eller nybegynner på golf. Nå har også Trysil Indoor Golf minigolf.

10. Guidet snøscootertur


Nå kan man teste å kjøre snøscooter i Trysil. Snøscooterleden i Ljørdalen, lengst øst i Trysil, er det eneste området i Trysil som er tilrettelagt og har løyve for scooterkjøring. Er man nybegynner på scooterkjøring anbefales en guidet tretimers tur. Her får man en god innføring i scooteren før man begir seg ut på løyper som kun er brukt for scooterkjøring. Løypene er ikke til sjenanse verken for hytteområder eller langrennsløpere.

Flotte forhold til vinterferien

Trysil, som er Norges største skisted, byr selvfølgelig på mange skiopplevelser i skibakkene. Stort sett alle bakker og heiser er åpne, og det er mye snø i anlegget. I tillegg har Trysil totalt 500 kilometer med langrennsløyper som passer både for de som vil ut på langtur eller bare ta små utflukter på langrennsskia.

For mer informasjon, ta kontakt med

Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil, på telefon 90 73 23 08 eller e-post: ida@trysil.com eller Gro Kveldro Bruksås, PR-ansvarlig i Destinasjon Trysil, på telefon 46 82 66 74 eller e-post: gro@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge