Gå videre til innhold
Oppdatert: 14 km langrennsløyper i Trysil

Pressemelding -

Oppdatert: 14 km langrennsløyper i Trysil

Nysnøen gir meget gode forhold for langrenn og nå er 14 km løyper klargjort i Trysil hvorav 6 km er preparert for klassisk. Denne uken er blant annet østerrikske skiskyttere i Trysil og forbereder World Cup-åpningen. 

Snøen som kom på mandag var et kjærkommet påfyll.10-15 cm kram fin snø i kombinasjon med kuldegrader og snøproduksjon sørger for at de som har startet langrennssesongen virkelig har fine treningsforhold. På Trysil-Knut Arena er det 3,5 km hvorav 2,5 km er for klassisk.. Innover Ole-G-vegen, i den såkalte Knertrunden, er det også 7,5 km hvorav 3 km er for klassisk og skøyting.

Nytt etter siste døgns nysnø er 1 km for skøyting på Trysil-Knut Arena og strekningen Skihytta til Grønskaret (3 km) oppe i fjellet. Totalt 14 km og det meldes om meget gode forhold.

Østerrike har utvalgsrenn i Trysil

Denne uken er treningsgruppe 1 fra det østerrikske skiforbundet (ÖSV) i Trysil. 10 aktive under ledelse av sjefstrener Reinhard Gösweiner gjennomfører kvalifikasjonsrenn for den første World Cup helga i Østersund og for IBU-cup, den første i Idre siste helga i november. 5 tas ut til World Cup og 6 til IBU. Med på laget til Trysil er blant annet juniorverdensmester Felix Leitner og OL-deltakere- og medaljevinnere Dominik Landertinger og Daniel Mesotitsch.

– Vi er meget godt fornøyde med Trysil og treningsforholdene, sier trener Gösweiner. Her har vi mye plass, det prepareres meget bra og det er gode forhold å kjøre testrenn på. I Norge er det etter hvert blitt vanlig med snølagring for trening. I Østerrike kjenner vi så klart også til det, men det er for World Cup. Vi kom til Norge 1. november. Først 10 dager Sjusjøen og nå blir det 9 dager Trysil.

Litt mer kupert hadde gitt enda bedre forhold 

I samtale med det sympatiske trener-teamet merker vi oss interessen for Trysil og for neste års planer. De er strålende fornøyde med det som tilbys. At de har mye plass å trene på alene er så klart et pluss. På spørsmålet om de har ønsker til neste sesong, ønsker som gjør treningen enda bedre, så kommer følgende svar.

– For oss er profilen viktig. Et ønske hadde vært at litt mer av arenaen var klar så tidlig på sesongen slik at vi hadde hatt mer kupert terreng i trene i. Men vi er såpass fornøyde med det som er i dag, så ja ”auf alle Fälle möglich” at vi sees også neste år, sier Reinhard Gösweiner.

Årets store happening er så klart VM i Oslo i mars. Men først skal 3 testrenn gjennomføres i Trysil. Onsdag står 10 km sprint på programmet, torsdag 12,5 km jaktstart. 

Følg med på iskisporet.no for oppdatert føreinformasjon.

Det er stor aktivitet også i andre snøleire i Trysil. Alpinanlegget er i gang med snøproduksjonen og siste helga i november er det planlagt sesongåpning. 

Kontaktpersoner for mer informasjon om langrennstilbudet i Trysil:

Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag,
tlf 959 88 402

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 66 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge