Gå videre til innhold
Oppdatert: 14 km langrennsløyper i Trysil

Pressemelding -

Oppdatert: 14 km langrennsløyper i Trysil

Nysnøen gir meget gode forhold for langrenn og nå er 14 km løyper klargjort i Trysil hvorav 6 km er preparert for klassisk. Denne uken er blant annet østerrikske skiskyttere i Trysil og forbereder World Cup-åpningen. 

Snøen som kom på mandag var et kjærkommet påfyll.10-15 cm kram fin snø i kombinasjon med kuldegrader og snøproduksjon sørger for at de som har startet langrennssesongen virkelig har fine treningsforhold. På Trysil-Knut Arena er det 3,5 km hvorav 2,5 km er for klassisk.. Innover Ole-G-vegen, i den såkalte Knertrunden, er det også 7,5 km hvorav 3 km er for klassisk og skøyting.

Nytt etter siste døgns nysnø er 1 km for skøyting på Trysil-Knut Arena og strekningen Skihytta til Grønskaret (3 km) oppe i fjellet. Totalt 14 km og det meldes om meget gode forhold.

Østerrike har utvalgsrenn i Trysil

Denne uken er treningsgruppe 1 fra det østerrikske skiforbundet (ÖSV) i Trysil. 10 aktive under ledelse av sjefstrener Reinhard Gösweiner gjennomfører kvalifikasjonsrenn for den første World Cup helga i Østersund og for IBU-cup, den første i Idre siste helga i november. 5 tas ut til World Cup og 6 til IBU. Med på laget til Trysil er blant annet juniorverdensmester Felix Leitner og OL-deltakere- og medaljevinnere Dominik Landertinger og Daniel Mesotitsch.

– Vi er meget godt fornøyde med Trysil og treningsforholdene, sier trener Gösweiner. Her har vi mye plass, det prepareres meget bra og det er gode forhold å kjøre testrenn på. I Norge er det etter hvert blitt vanlig med snølagring for trening. I Østerrike kjenner vi så klart også til det, men det er for World Cup. Vi kom til Norge 1. november. Først 10 dager Sjusjøen og nå blir det 9 dager Trysil.

Litt mer kupert hadde gitt enda bedre forhold 

I samtale med det sympatiske trener-teamet merker vi oss interessen for Trysil og for neste års planer. De er strålende fornøyde med det som tilbys. At de har mye plass å trene på alene er så klart et pluss. På spørsmålet om de har ønsker til neste sesong, ønsker som gjør treningen enda bedre, så kommer følgende svar.

– For oss er profilen viktig. Et ønske hadde vært at litt mer av arenaen var klar så tidlig på sesongen slik at vi hadde hatt mer kupert terreng i trene i. Men vi er såpass fornøyde med det som er i dag, så ja ”auf alle Fälle möglich” at vi sees også neste år, sier Reinhard Gösweiner.

Årets store happening er så klart VM i Oslo i mars. Men først skal 3 testrenn gjennomføres i Trysil. Onsdag står 10 km sprint på programmet, torsdag 12,5 km jaktstart. 

Følg med på iskisporet.no for oppdatert føreinformasjon.

Det er stor aktivitet også i andre snøleire i Trysil. Alpinanlegget er i gang med snøproduksjonen og siste helga i november er det planlagt sesongåpning. 

Kontaktpersoner for mer informasjon om langrennstilbudet i Trysil:

Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag,
tlf 959 88 402

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 66 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Nå er langrennsporene åpne i Trysil!

Nå er langrennsporene åpne i Trysil!

​Torsdag 29. oktober åpnet 6 km langrennsspor for skøyting og klassisk i Trysil og skisesongen er i gang. Det er stor pågang for å trene i Trysil og mange treningsgrupper har meldt sin ankomst til Trysil på grunn av bra treningsforhold.

Nå tilbyr Trysil et av Skandinavias beste langrennsprodukter.

Nå starter langrennssesongen

Lørdag 29. oktober er langrennssesongen offisielt i gang i Trysil. Rekordmange bestillinger på langrennsarenaen og godt belegg på overnattingssteder i november og desember er gode tegn på at Trysil er i ferd med å befeste sin posisjon som langrennsdestinasjon.

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge