Gå videre til innhold
I helgen fylles Trysil opp av stisyklister som blant annet skal delta på guidede turer, teste sykler- og utstyr og kose seg på terrengsykkelfestivalen Utflukt.
I helgen fylles Trysil opp av stisyklister som blant annet skal delta på guidede turer, teste sykler- og utstyr og kose seg på terrengsykkelfestivalen Utflukt.

Pressemelding -

1000 stisyklister rykker inn i Trysil

I dag er det ventet storinnrykk til Trysil når Trysil Bike Festival braker løs. Først ut er terrengsykkelfestivalen Utflukt som arrangeres av Fri Flyt. I tillegg fortsetter Trysil å lansere sykkelnyheter, og i dag står endelig en av Nord-Europas lengste flytstier klar. Skikjøreren Anders Backe er en av de første som får teste de syv kilometerne med nedoversykling som Magic Moose byr på. 

To ukers sykkelfest


Stisykkelmekkaet Trysil venter i helgen over 1000 syklister som skal ut på både naturlige og tilrettelagte sykkelstier i Trysil. Det er terrengsykkelfestivalen Utflukt som får æren av åpne, for første gang i historien, den to ukers lange sykkelfesten; Trysil Bike Festival.

- Vi har utviklet et stisykkelprodukt som nå er av så høy kvalitet at vi kan stå inne for en sykkelfestival i to uker, hvor hele familien kan finne noe som passer dem. Vi starter på toppen, bokstavelig talt, med å lansere det som nå er blitt en av Nord-Europas lengste flytstier. Den starter ved heisen Fjellekspressen, som skal gå hver torsdag til søndag gjennom hele sommeren og høsten, og er hele 7 kilometer lang. Den vil garantert gi alle en unik sykkelopplevelse. Dette skal dokumenteres av skikjøreren Anders Backe, som skal filme sykkelturen ned Magic Moose live på Facebook, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. -Så er det terrengsykkelfestivalen Utflukt som har regien når over 1000 stisyklister inntar stiene våre. Deretter går det slag i slag med blant annet Terrengsykkel Ungdomscamp, Trysilrittet og så avslutter vi med en familiedag i Gullia hvor Eirik Ulltang skal gjøre sitt fantastiske sykkelshow. Vi gleder oss veldig til de neste to ukene.

Nesten utsolgt stisykkelfestival


Terrengsykkelfestivalen Utflukt arrangeres for femte gang i Trysil, men festivalen har selv 15-årsjubileum i år. Utflukt har vokst voldsomt de siste årene, og i fjor rundet de en milepæl med 1000 deltakere, guider og arrangører, og et utsolgt arrangement. I år forventes det også at arrangementet blir utsolgt. Nytt av året er at sykkelhotellet Radisson Blu Resort Trysil er base for arrangementet, og der er det kun få rom igjen.

- Vi er veldig godt fornøyd med å arrangere Utflukt i Trysil. Festivalen vår har blitt såpass stor at det faktisk ikke finnes så mange andre alternative destinasjoner i Norge som har et like bredt spekter av naturlige og tilrettelagte stier og sykkelparker som Trysil nå har. I tillegg til tilbud av overnattingsfasiliteter, spisesteder og en lokal dugnadsånd som det står stor respekt av. Vi har fulgt Trysils stisykkelutvikling fra den spede start til slik det fremstår i dag, en sykkeldestinasjon i verdensklasse. Nå gleder vi oss til å gjøre denne jubileumsutgaven av Utflukt til den beste noensinne, med mange nyheter som spennende foredrag og konserter, forteller Tonje Sameien, arrangementsansvarlig for Utflukt.

Syv kilometer med ren lykke


Skikjøreren Anders Backe er ofte i Trysil om vinteren. Men de to siste årene har han begynt å få sansen for stisykling, og i fjor var han i Trysil og syklet på de tilrettelagte sykkelstiene som en del av treningsopplegget sitt.

- Stisyklinga er en helt genial måte for å koble av på sommerstid mellom skikjøringa og samtidig få trent, vært ute og pusha meg sjæl i et nytt element, sier Anders Backe. - Det er helt rått med den nye Magic Moose løypa, og selv om det er nedover så er det fortsatt syv kilometer der du kan bli så sliten du bare vil. Jeg gleder meg vilt til å sykle der i dag.  

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com eller Tonje Sameien, arrangementsansvarlig for Utflukt på telefon 97 95 48 78. 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 25 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 20 km tilrettelagte sykkelløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge