Gå videre til innhold
29. oktober er langrennssesongen i gang i Trysil!

Pressemelding -

29. oktober er langrennssesongen i gang i Trysil!

Torsdag 29. oktober er det klart for åpning av 6 km med langrennsløyper i Trysil. Løyper for både klassisk og skøyting. Trysil åpner sesongen på snø fra i fjor. 25.000 kubikkmeter med snø ble dekket med celluloseflis 29. mars og har ligget lagret bare et steinkast fra der den skal komme til sin nytte fra 29. oktober. Som følge av snølagring innføres et eget "Tidligsnø"-tilbud.

5000 treningsdager forhåndsbooket

"Tidligsnø"-tilbudet går fra 29. oktober til 15. desember. Grupper, lag, foreninger og andre etusiaster får et glimrende tilbud på Trysil-Knut Arena. Forhåndsbookingen er godt i gang og over 5000 treningsdager er booket inn for trening.

– Lagring av snø og "Tidligsnø"-tilbudet er et ledd i Trysils satsing på tilrettelegging for trening, sier Anders Wassgren, ansvarlig for Idrettsopplevelser i Trysil. Det er første året vi lagrer snø og har dette tilbudet og det krever så klart gode rutiner i forhold til booking av tid på Trysil-Knut Arena. Trysilguidene er ansvarlige for dette. De har også en serviceperson på plass som følger opp og ivaretar de som trener. Alle som trener får tilgang til smørebu, start- og målhus med garderober og toaletter, og viktigst av alt, det er topp løyper fra 8-22 hver dag. I treningsavgiften på kr 50 per person per dag inngår alt dette.

Sommerlagring av snøen

Ansvarlig for snøen og snølagringen er Trysilfjell Utmarkslag. Ola Gerhard Sørhuus hos Trysilfjell Utmarkslag har hatt en spennende og interessant sommer bak seg blant annet bestående av å måle snøhaugen og følge med på smelteprosessen.

– Vi trenger 12.000 kubikkmeter snø for å kjøre 6 km med løyper i 5 meters bredde og med 35 cm tjukkelse, sier Sørhuus.

Tirsdag 20. oktober begynner arbeidet med å fjerne all flis. Fra torsdag 23. oktober kjøres snøen ut og løypeprosessen går sin gang slik at løypene er fullpreparerte og klare 29. oktober.

For mer informasjon om snølagring, vennligst kontakt:

Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjellet Utmarkslag. Telefon 95 98 84 02.

For mer informasjon om "Tidligsnø”-produktet, vennligst kontakt:

Anders Wassgren, prosjektleder idrettsopplevelser i Trysil. Telefon 992 71 451

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 66 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge