Gå videre til innhold
Historisk tidlig langrennssesong i Trysil

Pressemelding -

Historisk tidlig langrennssesong i Trysil

For første gang i historien skal Trysil lagre snø gjennom sommeren som skal brukes til langrenn. Det betyr at det blir tidlig start på langrennssesongen i Trysil. 29. oktober kan du bytte ut rulleskiene med langrennsski.

Fra rulleski til langrennsski i oktober

På langrennsarenaen i Trysil er det laget et minifjell av snø. Dette fjellet skal snart pakkes inn i kutterflis og lagres gjennom sommeren slik at ivrige langrennsutøvere kan starte sesongen tidlig til vinteren.

- Vi vet hvor viktig det er for langrennsfolket å komme seg tidligst mulig på snø når høsten går mot vinteren. Vi ser for oss at man på Trysil-Knut Arena kan ta siste økt på rulleski 28. oktober, og så kan man bytte rulleskiene med langrennsski allerede 29. oktober, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil

Minst 6 km langrennsspor

Jobben med å utvikle et snødeponi i Trysil startet allerede i fjor. Det ble investert 4 millioner kroner i høyeffektive snøkanoner på langrennsarenaen, i tillegg til at det ble planert for deponiet.

- I vinter har vi benyttet alle kuldeperioder til å produsere snø, så nå ligger det 35 000 kubikk som er klar for lagring. Dette er nok til å lage minst 6 kilometer med 6 meter brede spor for klassisk og skøyting, i tillegg til standplass på skiskytterarenaen. Det skal være preppet og klart til 29. oktober 2015, sier Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag.

Norges Skiforbund utvikler Trysil

Det er Trysilfjell Utmarkslag med flere samarbeidsaktører i Trysil som står bak denne investeringer. Investeringen er bare en liten del av en større plan som Destinasjon Trysil prosjektleder. Trysil skal nemlig hevde seg som treningssted, og det er utviklingsplaner for destinasjonen på 250 millioner kroner.

- Fjelldestinasjonene har alle samme utfordring - hvordan skape mer trafikk i lavsesong? Et av tiltakene for å øke trafikk til Trysil er å satse på idrettsopplevelser. Trysil har et godt utgangspunkt med gode trenings- og bofasiliteter. Vi har dessuten nettopp fornyet avtale med Norges Skiforbund, som betyr at langrennslandslaget vil legge mange treningssamlinger i Trysil det neste året. I tillegg får vi veldig gode tilbakemeldinger fra de som gjør at vi kan utvikle oss til å bli et enda bedre treningssted, forteller Lohne.

Fakta om snølagringen

- 35 000 kubikk med snø formes som en halvkule med en så liten overflate som mulig.

- Snødeponiet dekkes med 2000 kubikk med kutterflis.

- Flisen vil ta av mye av vannet i det ytterste sjiktet, slik at mesteparten av vannet vil renne av.

- Det forventes et snøsvinn på 15-20 prosent gjennom sommeren.

- Kostnadsberegnet til 300 000 kroner

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjellet Utmarkslag, e-post: t.amdal@trysil.com eller på telefon 95 98 84 02.

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge